Горан Давидовић оштро је реаговао на сепаратистичке тенденције код већине новинара на новосадским телевизијама који о Војводини често несвесно говоре као нечему што је одвојено од Србије. На свом Фејсбук налогу у свом стилу се осврнуо на гостовање Војислава Шешеља на Каналу 9 и испаду водитељке Мирјане Владислављев.

hqdefault175-324x160Поред тога што се масовно користе термини „војвођанска култура“, „војвођанска кухиња“, војвођански грађани“, „војвођанска ношња“, „војвођанска архитектура“, годинама се путем медија али и у школама промовише новокомпонована војвођанска самобитност и Војводина као појам не само аутономне покрајине него сасвим посебног ентитета.

Давидовић је у свом обраћању путем Фејсбука написао следеће:

Каже новинарка:“ гледамо се у великом делу Војводине, а видимо се и у Србији..“ Каква је то свињарија? Замислите да неко каже у Милану, видимо се у Ломбардији али и у Италији, или да неко у Минхену каже, видимо се у Баварској али и у Немачкој. Па био би скандал, иако су и Баварска и Ломбардија историјске покрајине и регије, за разлику од комунистичке АПВојводине. Да се укине што пре АПВ! За то се морамо борити ако желимо да Србија преживи…
Бачка није „Војводина“, Банат није „Војводина“, Срем није „Војводина“.
Нека горе покрајинске заставе!
Доле АПВ бирократска авнојевска наказа!
Што пре да се укине паразит на телу Српства!

Извор

Бачка, Банат и Срем нису „Војводина“

Post navigation