Саопштење за јавност Горана Давидовића поводом ничим изазваног напада Блица.

Не организујем марш у Београду, нећу присутвовати, али очигледно да некоме много смета назив и разлог окупљања 1.октoбра па из тог разлога од срца подржавам српску омладину.

Данашња насловна страна београдског дневног лица Блиц је веома неочекивана и чудна.

Прогон неистомишљеника, бруталне неистине, увреде и подметања, постали су заштитни знак Блица. Иако сам навикао на сличне свињарије, овај пут не видим никакав разлог, нити смисао оволике хајке на мене и на једно регистровано удружење чији чак нисам ни оснивач.

Национални српски фронт је регистровано удружење које независно од мог утицаја постоји од марта ове године. Нити сам био међу организаторима нити сам сада организатор новог окупљања. За седам месеци постојања НСФ је већ имао један већи јавни скуп у Београду 24.марта, звао се Марш сећања и колико знам све је прошло у најбољем реду.

Поред тога јавност зна и за трибину о илегалној миграицији на којој је говорио некадашњи посланик ЕП и потпредседник Алијансе за мир и слободу при Европском парламенту Ник Грифин и професор Зоран Буљугић. НСФ је имао и многе друге легалне и јавне активности а међу њима и хуманитарне. То наравно Блиц не пише.

Уместо смисленог новинарског текста, па макар и критике ми имамо следеће:

„Држава ово мора да заустави“ . Шта то држава мора да заустави? Поштовање сопствених закона? Слободу говора и окупљања?

„Нацисти најавили јавни скуп“. Блиц има право да примитивно качи етикете али нема право да то продаје као информацију. То је најгрубље кршење закона о јавном информисању.

„Фирер хоће поново да маршира Србијом“ . Тај медијски измишљен пејоративни надимак говори сасвим јасно о каквом новинарском тексту се ради. Не налазим се у Србији, нисам тамо био 6 година и не знам када ћу доћи. У страху су велике очи. Блиц види да су им стари ментори пропали као што им и ЕУ пропада па су се уплашили.

Текст наравно шизофрено не следи тако помпезан наслов.

Због свега тога не знам да ли уопште има смисла упутити захтев за објављивање одговора и тужити се преко београдских судова. Али ћутати на овакве полуидиотске пашквиле наравно да нећу. Да сам ћутао не бих био где сам сада и не бих преживео све хајке и прогоне.

У сваком случају познато је да се насловна у Блицу плаћа приличном сумом новца. Мене ова реклама није коштала ништа. Хвала Блицу на томе. А народ није више тако глуп да гута њихове будалаштине.

Горан Давидовић

Блиц се купује на трафици али нису новине

Post navigation