Горан Давидовић упутио је данас честитке британском политичару потпредседнику Асоцијације за мир и слободу у парламенту Европске уније Нику Грифину поводом велике победе британског народа на референдуму.

„ Честитам Вам велику победу у борби за слободу британског народа. Излазак Велике Британије из тамнице европских народа је велики подстрек за све друге европске народе. Крај мрске Европске уније се назире и сан који смо заједно сањали је надомак остварења. Британски народ показао је зрелост и јаку жељу за слободом овом историјском одлуком.“

108958_1Више од 16.784.000 Британаца гласало jе на референдуму за излазак из Eвропске униjе, што jе довољно за победу, jавио jе jутрос ББЦ.

ББЦ jе раниjе навео да се 52 одсто грађана изjаснило за излазак из EУ, док jе 48 било за останак у Униjи.

Лидер Партиjе за независност Велике Британиjе Наjџел фараж изjавио jе данас да ће 23. jун бити запамћен у историjи Велике Британиjе као „дан независности“ и позвао британског премиjера Деjвида Kамерона да поднесе оставку уколико буде потврђено да су грађани те земље одлучили на референдуму да Велика Британиjа напусти EУ, преноси Роjтерс.

Након обjављивања непотпуних резултата референдума коjи су показали да су грађани Велике Британиjе одлучили да напусте Eвропску униjу, Фараж jе у обраћању своjим присталицама, рекао да се усуђуjе да сања да да „свиће зора независног Уjедињеног Kраљевства“, преноси „Гардиjан.“

Фараж jе синоћ након затварања гласачких места рекао да jе дух евроскептицизма пуштен из боце и да се неће у њу вратити.

„Mи ћемо победити у овом рату“ чак иако кампања за излазак из EУ изгуби референдум, казао jе Фараж, пренео ББЦ.

EУ jе, како jе додао „осуђена на пропаст и ако у њоj останемо, готова jе у сваком случаjу“.

Извор – Инфо НСФ, BBC

Давидовић честитао Грифину и британском народу

Post navigation