Горан Давидовић присуствовао је у Риму конференцији „Миграција и тероризам“ у организацији „Савеза за мир и слободу“ (Alliance for Peace and Freedom APF).

На овом веома значајном скупу окупили се политички представници многих странака из целе Европе а међу њима и делегација Националног српског фронта.

АПФ је савез десних партија и европских националистичких организација који делује у оквиру Европског парламента и њега чини неколико парламентарних и ванпарламентарних странака које се залажу за иступање својих земаља из ЕУ.

На конференцији су између осталих говорили посланик ЕП Удо Војгт из немачке НПД, Мартин Белуски словачки посланик, Роберто Фјоре председник АПФ, Ник Грифин британски политичар, и Лахуд Лахдо сиријски политички активиста.

Давидовић се након конференције задржао у срдачном разговору са послаником Европског парламента Удом Војгтом који је велики пријатељ српског народа. Удо Војгт као посланик ЕП политички делује и ван граница ЕУ. Значајне су његове посете и подршка Сирији, Либану и Русији.

Горан Давидовић упознао је европског посланика Војгта са ситуацијом у Србији и са деловањем организације НСФ чији је Давидовић политички активиста (више у посебној вести)

Давидовић се у оквиру конференције састао и са пријатељима НСФ Ником Грифином и Робертом Фјореом. Ник Грифин је подсетимо боравио у Србији као гост НСФ у априлу ове године када је говорио на трибини у организацији НСФ.

Давидовић и председник АПФ Роберто Фјоре

Конференција „Миграција и тероризам“ је веома значајан скуп који представља почетак ширења АПФ као тренутно најперспективније и НСФ-у идеолошки најближе политичке алијансе у Европи. Да подсетимо Савез за мир и слободу Alliance for Peace and Freedom за сада чине: Златна зора из Грчке, Национално-демократска партија из Немачке, Форца Нуова из Италије, Котлебина Народна странка-Наша Словачка из Словачке, Радничка партија из Чешке и неколико ванпарламентарних странака из Данске, Шведске, Белгије, Француске, Велике Британије и Кипра.

На банкету након конференције Горан Давидовић је поред многих другова из Европе имао прилику да дуже разговара са послаником из Словачке Мартином Белуским који је потпредседник странке Наша Словачка. Странку Наша Словачка води чувени Маријан Котлеба који је још пре десет година сарађивао и подржавао Горана Давидовића и српске другове и који је поред тога што је посланик и жупан региона Банске Бистрице.

Пошто у северној Србији посебно у Бачкој живи много Словака који су омиљени суседи свим Србима, наши пријатељи из Словачке су позвани да ускоро посете Србију. Тиме би почела званична сарадња НСФ и странке Наша Словачка.

Веома значајан и занимљив је и сусрет и разговор Давидовића са представником Сирије господином Лахудом Лахдом који је допутовао из Брисела да би присуствовао конференцији.

Грађански рат у Сирији је изазван на сличан начин као и грађански рат у Југославији од влада западних земаља, и српски народ веома саосећа са сиријским народом – истакао је Давидовић у разговору са сиријским активистом.

Конференцију која се одржавала у једном хотелу у Риму је отворио координатор из Форца Нуове Анђело Балета који је највећим делом и водио скуп. Први говорник је био генерални секретар АПФ Стефан Јакобсен из Шведске. Он је говорио о проблему масовне миграције који је прошле и ове године за Европљане прерастао у катастрофу великих размера. Јакобсен је истакао посебну важност повезивања европских странака у АПФ.

Након Јакобсена са одушевљењем је дочекан посланик ЕП Удо Војгт који је свим присутним делегатима из Европе говорио о суштинском питању „ко је наш непријатељ?“ То питање није остало без одговора јер је током свог излагања Удо Војгт пружио мноштво доказа о повезаности Сороша са организацијама и криминалним групама које су одоворне за илегалну миграцију 2015. и 2016. Војгт је истакао да наши непријатељи нису ни избеглице чак ни илегални мигранти него они који су организовали најезду илегалне миграције. Удо Војгт је позвао све другове да усмере своју пажњу и све снаге у борби за Европу и своје земље и народ.

Након њега је говорио представник сиријског народа у Белгији Лахуд Лахдо који снажно подржава легитимну власт председника Асада. Господин Лахдо често одлази у Сирију, и помагао је европским парламентарцима који су одлазили у Дамаск да пруже подршку и помоћ Сирији. Лахдо је говорио о страшним стварима које се дешавају у Сирији током крвавог рата за који су одговорне западне земље а пре свих Америка. На помен имена председника Асада проломио се дуг и снажан аплауз.

15036653_922848234516823_6560536363064537830_n„Сиријски војници се пет година боре против терориста из целог света, и за тих пет година погинуло је близу 100.000 сиријских војника. Они се не предају иако је неоријатељ јак, а за све то време они једу хлеб и кромпир. Молим вас причајте то својој деци. То је пример јунаштва. А ако Сирија падне у руке терориста, Европу ће преплавити не милион него неколико милиона избеглица!“ – рекао је Лахдо.

Лахдо је говорио и о трговини коју са тзв.Исламском државом има Турска.

Британски политичар Ник Грифин имао је излагање о демографској катастрофи у Европи. „На пример данас од два пара баке и деке имате само двоје деце који имају само једно дете. Таква је ситуација у Британији. Код Арапа и Пакистанаца је другачије, они имају вишечлане породице са много деце. То води у смрт беле расе и то се мора отворено рећи!“

Ипак Грифин је истакао да у послеедње време долази до малог бејби бума у Европи управо код неких европских народа. Грифин је позвао на ослобођење и буђење Европе од Русије до Шпаније, од Шведске до Грчке. Посебно је као српски пријатељ поменуо Косово које се мора вратити српском народу и на крају је подигао три прста што је изазвало симпатије код присутних.

Словачки посланик Мартин Белуски упознао је представнике европских националиста о деловању и успесима његове странке која је и званично ушла у савез АПФ.

Фото:Мартин Белуски трећи са лева

Народна странка Наша Словачка има 14 посланика у парламенту Словачке и жупана Банске Бистрице (једне од осам жупанија у Словачкој) и то је огроман успех који су извојевали потпуно сами, без новца и уз отворену мржњу медија. Данас они представљају озбиљну политичку снагу у својој земљи, помажу сиромашне и штите словачки народ од криминалаца и агресивних Рома. Да би обезбедили сигурност у Словачкој патролирају возовима у којима су се дешавали напади и разбојништва.

Након Белуског скупу се обратио Роберто Фјоре некадашњи европски посланик а данас председника АПФ. Он је говорио на италијанском и веома је емотивно изнео своје виђење данашње ситуације која више није тако црна као пре неколико месеци.

„Британија излази из ЕУ, пре неколико дана Трамп је победио, Путин са друге стране представља наду за Европу, и ситуација се сада мења. У ЕУ више нема места за десни центар, леви центар и сличне несигурне идеологије. Њихово време је прошло. У децембру су избори у Аустрији, шта мислите ко ће победити? Хофер наравно!“

Извор – Инфо НСФ

Давидовић на конференцији у Риму

Post navigation