Logo_DPS_StatutoryНеколико прорежимских портала у Црној Гори оптужило је Горана Давидовића као коловођу нереда који су се у суботу десили у Подгорици. Повод за тај чудан закључак био је твит који је Давидовић објавио на свом твитер налогу 25.октобра и који гласи: „Једини људи синоћ у Подгорици су били они наши момци са српском заставом који су срушили ограду и кренули голоруки на оклопљену полицију…“

Који су мотиви ових озбиљних оптужби није још јасно, мада се претпоставља да је у питању медијски спин из кухиње Бебе Поповића и новинара који подржавају режим Мила Ђукановића.

Први је са тврдњом о умешаности у нереде Горана Давидовића изашао портал „Cafe Del Montenegro“

Наслов је био „Фирер демантовао Медојевића и Булатовића: Само моји момци рушили ограду“.

f2Након спин вести овог портала у пропагандистичку игру су се укључили и остали портали а након њих и ЦГ Информер и неке прорежимске телевизије из Црне Горе.

На РТЦГ државној црногорској телевизији прочитано је и саопштење ДПС-а у коме се изричито спомиње Горан Давидовић као организатор нередау Подгорици.

У саопштењу ДПС стоји: „Колико је бесмислен сваки покушај ДФ-а да избјегне одговорност за покушај државног удара и стварање хаоса на улицама Подгорице, најбоље говори свједочење Горана Давидовића, познатијег као „Фирер“, који је јавно признао да су „само наши момци са српском заставом који су срушили ограду и голоруки кренули на полицију“. Како у ДФ-у одлично знају ко им је пријатељ и учесник протеста, због црногорске јавности подсјећамо да је „Фирер“,  вођа неонацистичке организације „Национални строј“ у Србији, чији је рад забранио Уставни суд Србије 2011“, наводи се у саопштењу.

Из ДПС-а наводе да послије свега што је Фронт урадио, најмање што се могло очекивати од Мандића и његових сљедбеника је подношење оставки макар на водећа мјеста у својим партијама.

„Ако не због државе, коју свакако не уважавају, онда бар због огорчења својих присталица које су, не први пут, остале изневјерене и разочаране поступцима својих политичких лидера“, поручују из те партије.

Извор –  РТЦГ, сајт ДПС, портал Cafe Del Montenegro

Горан Давидовић оптужен за нереде у Подгорици

Post navigation