БЕОГРАД – Поводом текста „ФИРЕР НЕГИРА ДФ: Нису Милови хулигани, моји људи су рушили ограду и напали полицију“ који је преузет са црногорског портала cdm.me  „Правди“ се обратио Горан Давидовић са захтевом за исправку и извињење.

c3ddb9d4-57ce-42df-a848-51062cf69b38_tv_w900_r1_s„Правда“ је спорни текст уклонила са свог портала а писмо Горана Давидовића пренела у целости.

– У складу са Законом о јавном информисању и медијима Републике Србије чл.83
захтевам објављивање одговора на текст насловљен „ФИРЕР НЕГИРА ДФ:Нису Милови хулигани, моји људи су рушили ограду и напали полицију“ објављен на порталу „Правда“ 27. октобра 2015. у 19:05. са мојом фотографијом испод које стоји моје име и презиме и пејоративни медијски „надимак“. Иако је комплетан текст пренет, копиран са другог портала, наслов је одобрио ваш уредник.

Наслов ни по чему не одговара тексту, нити сам ја тако нешто написао или изговорио било где. Захтевам због тога да се у првом следећем дану а најкасније у законском року објави извињење редакције због наслова, исправка и мој одговор:

-Никада нисам изјавио нити написао да имам било какве везе са нередима у Црној Гори. Мој твит око кога је кренула цела ујдурма и који је објављен на мом твитер налогу 25.октобра гласио је:

„Једини људи синоћ у Подгорици су били они наши момци са српском заставом који су срушили ограду и кренули голоруки на оклопљену полицију…“

Под „нашим људима“ сасвим јасно мислим на једну групу млађих српских националиста који су у току сукоба са полицијом у Подгорици урадили то што су урадили. Нисам ни мислио ни написао да су то „моји људи“ нити сам спомињао „Милове хулигане“ нити сам „негирао изјаве ДФ“.

Да ли то значи да када будем писао о нашим кошаркашима да ће се мислити да отимам посао селектору Александру Ђорђевићу, или неку сличну небулозу?

Цела пропагандна матрица око мог имена и спорног твита настала је у кухињи Бебе Поповића, и коришћена је и у саопштењу ДПС-а, прочитана на ударним вестима РТЦГ и објављена у ЦГ Информеру и на многим порталима. Нико од њих и поред свих лажи и спиновања није се толико потрудио да искрене значење мог твита као што је то сасвим злонамерно урадио уредник „Правде“.

Ако не мени, макар сте јавности Србије дужни извињење – написао је Давидовић у свом писму „Правди“.

pppxxx

ИзворПравда

Давидовић за ПРАВДУ: Пропаганда о мом учешћу у нередима у Подгорици je из кухиње Бебе Поповића

Post navigation