Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

Горан Давидовић дао је кратки интервју за посећени интернет портал Србин.Инфо. У разговору са Тешом Тешановићем Давидовић разоткрива недоумице око суђења и говори о свом политичком деловању. Интервју преносимо у целости:

Процес против вас за инциденте из октобра 2007. настављен је без вашег присуства, шта мислите о томе?

Прво, процес против мене за инциденте из 2007. не би требао уопште да се води. Поступак је правоснажно обустављен одавно и овим наставком се отворено крши принцип „нон бис ин идем“. Народским језиком суди ми се два пута за исто дело, исти догађај. Тиме се крши ЗКП, Устав, али и Европска конвенција за заштиту људских права и основних слобода члан 7.

Од једне оптужнице су одустали, написали другу још јаднију.

За скоро десет година толико се ствари издешавало у овом случају да би ми требало много простора да изложим све, а не бих да гњавим ваше читаоце. Све то се може наћи на мом сајту кога занима.

Зашто поново нисте дошли на рочиште?

Желео сам да дођем било би ми задовољство. Али, постоји неколико важних разлога зашто још нисам. Најважнији је тај што ми излазак из Италије не препоручују италијанске власти. Није ми забрањено да напустим Италију али у полицији су ми рекли да то не радим јер сам у процесу израде докумената овде. Постоји и принципијелан разлог који наравно није валидан на суду, а то је да једноставно не желим више да учествујем у тој фарси. Само суђење које се сада против мене води је противуставно. А што је најгоре процес је већ почео, дакле ако дођем морао би да почне испочетка. Не верујем ни да би они то желели.

Наравно постоје и неки практични, приватни, породични и егзистенцијални разлози које бих задржао за себе.

Појавио се и сведок који тврди да сте ви изазвали инцидент, ко је он?

Да, то је асистент сниматеља Б92 који тврди да је видео нешто што нису успели да сниме десетине камермана и фоторепортера. Он сам је видео нешто што није успело да забележи „хладно око камере“ коју је држао. Смешно! То је дефинитивно лажни сведок, али то не мења чињеницу да је суђење незаконито.

Медији наравно настављају хајку против мене. Овај пут поред стандардног Блица, и Танјуг је одиграо срамну ролу.

Активни сте на друштвеним мрежама?

Јесам, али само из разлога разбијања медијске блокаде. Имам твитер и прати ме близу 5000 људи па успевам мало да ширим истину. Имам свој званични сајт, фб налог и фб страницу. Неки људи ми помажу око тога и то је све што могу за сада у вези ширења истине.

За ваше име се везује и Национални српски фронт, реците нешто више о томе?

НСФ је почео у емиграцији и у Републици Српској. У Црној Гори није заживео, а у Србији је регистрован као удружење. Политички у потпуности подржавам НСФ, али за сада не могу више да учиним. Надам се да ћу се више укључити у будућности. Српству је потребна једна таква политичка организација.

Са којим странкама у Европи НСФ сарађује?

Са многима, али оно што је значајно је да је остварен леп контакт са европским странкама окупљених у савез АПФ. У Риму сам учествовао на једној конференцији Савеза за мир и слободу (Alliance for Peace and Freedom). Тај савез окупља парламентарне али и ванпарламентарне партије у Европи које се залажу за распад ЕУ и враћање Европе европским народима. Навешћу само неке од њих: Форца Нова-Италија, Златна зора -Грчка, НПД-Немачка, Котлебина Наша Словачка итд. Неке од њих имају доста посланика у парламентима својих земаља а НПД и Златна зора имају посланике и у Европском парламенту.

Посебна част ми је што сам се састао са послаником ЕП господином Удом Војгтом и са посланицима из редова странке Наша Словачка који ће ускоро као гости НСФ посетити Србију. Прошле године НСФ је угостио у Београду некадашњег британског посланика у ЕП чувеног Ник Грифина.

Избори за председника се ближе, кога ћете подржати?

Имамо само три опције: бојкот, Шешељ или Фајгељ. Видећемо ових дана какво је расположење међу нашим људима.

Разговор водио Теша Тешановић

04.03.2017.

Извор – Србин.инфо, Инфо НСФ

Давидовић за Србин.инфо: Лажни сведок не оправдава незаконито суђење

Post navigationDeprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80