Суђење некадашњем вођи организације “Национални строј” Горану Давидовићу, окривљеном за изазивање инцидента на антифашистичком скупу у Новом Саду 2007. године, у понедељак је одложено јер,

како је јавио телефоном његов бранилац из Београда, оптужени, а ни сам његов адвокат, “нису били у могућности да приступе”.

goran-davidovic

Позив је уредно примљен, и мало веће Вишег суда у Новом Саду, којем председава судија Здравка Писарић, било је спремно да покрене процес после више година, али од седморо окривљених приступило је само троје па је главни претерс одложен за 8. новембар, сазнаје “Дневник” незванично. Тако после неколико година још није отворен процес, за који се очекивало да ће кренути 2009. године, у којем су, осим Давидовића и Недељка Пешића (24) из Шапца, којима се кривичном пријавом приписује изазивање националне, расне, верске мржње и нетрпељивости у стицају с насилничким понашањем, и окривљени за насилничко понашање: Радомир Дицков (36), Данијел Петровић (24), Владан Неговановић (25) и Предраг Голубовић (25) из Новог Сада и Урош Стојановић (32) из Београда. Почетак суђења је више пута одлаган, а неколико оптужених из тог предемета је већ склопило споразум о признању кривице.

М. В. 

преузето из листа ДНЕВНИК

ДНЕВНИК: Давидовић поново изостао

Post navigation