КАКО ПОМОЋИ ГОСТИМА ИЗ АЗИЈЕ ДА ПРЕЗИМЕ У СРБИЈИ

Дневно у Србију илегално уђе око 4000 миграната. Кажу да смо дужни као хумано друштво да помогнемо овим „избеглицама“.

Пунолетни мушкарци из Азије су тренутно упућени на цивилно служење војног рока у Европу, и невољно су и у нашој земљи. Многи од њих су повели и своје породице, а ко није имао повео је шта је стигао. Добар део њих ће отићи на Запад, али ће их одатле по Споразуму о реадмисији вратити. Вероватно ће десетине или стотине хиљада њих остати да живи у Србији. Могуће је да ће постати и држављани Републике Србије.

migranti-8-7907Све што је остало од „Брзих пруга Србије“

Зима зна да буде хладна у Србији, хране некад има некад нема. Не би било у реду да се отима од сиротиње, од српског народа коме је већ отето шта се могло отети.
Зато мислим да је потребно израдити један водич који би се штампао и делио тим људима.

Потребно је овај кратки водич одштампати за почетак  на енглеском, арапском, курдском, паштунском и урду језику. А пошто се очекује стотине хиљада нових придошлица из Азије и вероватно и Африке, штампало би се и на другим језицима по потреби.
За сада најмање има „избеглица“ из Сирије али су сви илегални мигранти проглашени „Сиријцима“. Ту су затим држављани Авганистана, Ирака, чак и Пакистана у коме нема рата, има чак и људи из Ирана. Очекујемо и Бангладежане и Сомалијце. Иначе, Бангладеш има више становника него Русија и миграната из те земље има доста у Европи. Има их и у Србији, али тек их треба очекивати догодине.
Те људе треба сместити негде преко зиме, а очигледно ће прихватни центри који се граде бити недовољни па такозване избеглице треба упутити на сигурна и топла места у Београду.

Преносим текст водича који треба да се одштампа:

Поштовани илегални емигранти, у даљем тексту „избеглице“. Ушли сте у некадашњу државу Србију. Тренутно под окупацијом НАТО пакта. Земљу којој се не знају границе и која тренутно има становнике који нису заинтересовани за догађаје у реалном свету.

Пошто Србија нема границе, нити војску, схватили сте да сте ушли у нашу земљу тек када сте приметили лепе и питоме људе који вас нису попреко гледали. Знамо да вам је било непријатно и да сте се смејали начину на који су вас дочекали. Они не знају шта чине и није лепо да им се смејете и злоупотребљавате њихов идиотизам.

На располагању су вам сви државни органи, посебно полиција. Њих се не морате бојати. Вероватно вам се чини да их можете и појахати у недостатку превоза, али боље немојте јер је неудобно а и ако им се другачије нареди могу вам то узети за зло. Знају они да бију и горе него бугарска, грчка и македонска полиција али су им овако наредили.

ГДЕ СЕ СМЕСТИТИ У БЕОГРАДУ

Већина Срба има мање од вас али има оних који су вам помогли да дођете и који имају финансијских средстава да вас издржавају и простора да вас сместе.
Можете се сместити у просторије следећих странака и политичких организација:

-Српска напредна странка,
-Социјалистичка партија Србије,
-Демократска странка,
-Покрет социјалиста,
-Социјалдемократска партија Србије,
-Српски покрет обнове,
-Нова Србија,
-Либерално демократска партија,
-Доста је било-Саша Радуловић.

Ако вам се више свиђа југ где има доста муслимана ту су вам просторије
-СДА-Санџака,
а на северу имате просторије странке
-Лига социјалдемократа Војводине,
Адресе свих ових странака и њихових просторија у посебном упуству.

Исто тако се можете сместити и у просторије следећих НВО и државних служби у Београду:

-Центар за заштиту и помоћ тражиоцима азила, адреса Симе Игуманова 14,
-Повереник за заштиту равноправности, Београдска 70
-Фонд за отворено друштво, Књегиње Љубице 14

Посебно се распитајте где је адреса Александра Вулина, Бранкице Стојановић (фотографије и адреса у прилогу)

vulin-zene migranti-presevo-brankica-janković8Александар Вулин и Бранкица Стојановић су посебно важни. Они су ваши тата и мама, тако су се сами прогласили и добро би било да вас и прихвате на кућну адресу.

Премијер Србије кога ви познајете под именом Скендер бин Фахри, зове се Александар Вучић. Његову адресу не знамо јер он стално ради, кажу 25 сати дневно, устаје сат времена раније да би то постигао и не зна се где му је бивак. Углавном је у Влади Србије, али тамо вам не препоручујемо да боравите јер је то место уклето.

vucic-sa-izbeglicama-(3)Скендер и Вулин док спашавају избегличку децу

Свакако се можете сместити у станове свих државних функционера, као и чланова и активиста владајућих странака. Они су вам омогућили да уђете у Србију они су дужни и да вас сместе, хране, облаче, забављају, уступе своје лепше половине и обезбеде све што вам треба за угодан боравак у окупираној Србији

Можете се сместити и код ваших медијских покровитеља:
-Информер, Теразије 5/7
-Блиц, Жоржа Клемасоа 19
-Курир, Влајковићева 8,
-РТС, Таковска 10,
-Танјуг, Обилићев венац 2,
-Бета, Краља Милана 4..

У зависности од вашег религиозног опредељења можете помоћ потражити и у верским објектима. Можете где хоћете, осим код српског сиромашног народа. Српски народ оставите на миру!

написао: Горан Давидовић

Добродошлица илегалном мигранту. Кратак водич за „избеглице“

Post navigation