Велики успех Народне странке Наша Словачка наишао је на одушевљење код српских националиста. Честитку Мариану Котлеби упутио је пре свих Горан Давидовић.

„Драги пријатељу,
од свег срца Ти честитам велику победу коју је Твоја странка извојевала на изборима у Словачкој. Улазак Народне странке Наша Словачка у парламент је радосна вест за све националисте и патриоте Европе“ – наводи се у честитки Горана Давидовића

Даље пише: „Сећам се 2007. године када сте као истински српски пријатељи дошли у Србију да присуствујете забрањеном Српском маршу и били дрско и незаконито од полиције враћени назад.
Моја Отаџбина је нажалост и данас под најцрњим ропством, али ваша земља Словачка се буди и даје пример.
Словачки и српски народ су одувек братски народи. Словаци који живе у Србији су омиљени као суседи, колеге и пријатељи многим Србима. Надам се да ће посланици ваше странке као представници парламента Словачке ускоро посетити Србију и ваше сународнике Словаке у Бачкој. Овај пут вам власти неће смети правити непријатности као 2007.

Европска унија је пред распадом и поновно уздизање европских држава и народа је близу. Заједнички сан који смо сањали драги пријатељу оствариће се ускоро пред нашим очима“ –  завршава писмо Давидовић.

Извор

Горан Давидовић честитао Котлеби улазак у словачки парламент

Post navigation