Поздрављам све чланове и читаоце Форума српских патриота. Овог викенда боравио сам у Верони и Вићенци па сам желео да укратко упознам посетиоце нашег форума о својим активностима.
На позив мог пријатеља Пјера Пускијава са још неколико Срба био сам гост на скупу Progetto Nazionale где је представљен програм пред предстојеће изборе у Италији. Група људи окупљених око Progetto Nazionale на предстојећим изборима ће имати своју листу за посланике и сенаторе из регије Венето . Пјеро и његови саборци ће поред тога подржати странку Ла Дестра (La Destra) која може да постигне добре резултате на италијанским изборима и као што се сви надамо уђе у нову десничарску владу. Ова група националних револуционара из угашене странке Fiamma tricolore има подршку и многих других италијанских националистичких удружења међу којима је и свима нама познати Венето фронте (VFS).

Почетак предизборне кампање наших сабораца у Италији


Пјеро Пускијаво и Горан Давидовић након седнице у Верони

Српски и италијански националисти на истом фронту, раме уз раме


Давидовић говори на скупу у хотелу Сан Марко у Верони

На скупу који је на неки начин био седница предизборног представљања, говорили су многи угледни националисти и наши пријатељи, да поменем само кандидата за сенатора Бруна Ћезара, и кандидата за посланика Мануела Негрија. Иако је био најављен као гост, скупу није присуствовао градоначелник Вероне Флавио Този. Градоначелник је прво јавио да ће каснити али се на крају није ни појавио па га нисам упознао овај пут, а о њему сам чуо много тога лепог. Иако је из странке Лиге за север, градоначелника су током реизбора подржали наши саборци у Верони, а Пјеро Пускијаво има са Северном лигом лепу сарадњу.


Пјеро Пускијаво и Бруно Ћезаре са градоначелником Вероне, стоји десно (архива)

Седници је присуствовао и председник Венето фронте (VFS) Ђордано Карацино који је током скупа седео поред мене и налази се на изборној листи кандидата за посланка из регије Венето. Пјеро је инсистирао да се у једном тренутку обратим скупу што сам и учинио. Потврдио сам пријатељство српских и италијанских националиста и у кратком обраћању упознао присутне саборце са ситуацијом у Србији. Посебно је значајно што сам то учинио као српски политички емигрант, али који се од хиљаде других емиграната разликује по томе што ја желим што пре да се вратим у своју Отаџбину. Италијански националисти никад нису имали ништа против српских емиграната и осталих белих емиграната из Европе, али проблем који они имају са приливом илегалних емиграната из Африке и Азије је језив. И окупирана Србија данас има прилив илегалних емиграната што је некад било незамисливо и сарадња Срба и осталих Европљана је врло значајна.
Ми Срби смо изгубили многе територије, имали смо безбројне жртве, и на крају смо изгубили свој суверенитет који је више него ограничен. Упозорио сам наше италијанске пријатеље да не смеју да стану са политичком и национално-револуционарном борбом, јер ако стану пробудиће се једног дана у земљи која више не припада њима што се десило Србима на Косову и многим другим окупираним српским земљама.


Пјеро Пускијаво (архива)

Велики српски пријатељ Пјеро Пускијаво у свом говору није пропустио да помене Србе, да се мени лично захвали на присуству а Србима на примеру патриотизма који смо давали и још дајемо целој Европи. Није заборавио да помене и Драгоша Калајића који му је био пријатељ и који је утицао на његово политичко буђење.

Након скупа остао сам у разговору са многим другим Италијанима који су питали како могу да помогну Србима на Косову и Метохији, али не само кроз хуманитарну помоћ него и да се чвршће повежу са српским националистима у заједничкој борби.
У току вечери боравио сам у Вићенци где сам упознао многе Србе, а они су ме информисали о ситуацији у њиховом граду и уопште у српској дијаспори у Италији.
Због постојања само фолкорних удружења, и одсуства помоћи из Србије, многи Срби у Вићенци сматрају да Србима који живе у Италији хитно треба ново удружење Срба које ће кроз патриотизам и праве акције и манифестације осветлати образ српским националистима у Италији.

Верона, Вићенца, на Светога Саву 27.01.2013.

Фотографије и опрема текста Форум српских патриота

Горан Давидовић на скупу у Верони

Post navigation