Србима православним хришћанима у свим окупираним српским земљама и у расејању широм света, желим срећан празник Рождества Христовог. Нека дане Божића прославе радосно са својим најмилијима у здрављу и весељу.

И нашој браћи православним Русима и свим осталим верним хришћанима, који држе Предања и прослављају Божић на дан на који се славио вековима, желим да га прославе у Миру Божијем, срећи и весељу са својим најдражима.

Браћо православни Срби ојачајте неумрлу наду и непоколебљиву веру да ће Српство следећи Божић дочекати у слободи. Сетимо се наших предака и њиховог начина прослављања Рођења Христовог. Будимо верни и чврсти јер нас чекају још већа искушења, прогони и страдања.

Сви православни Срби без обзира на ком се парчету окупиране српске земље налазили, у емиграцији, заточеништву, или у својим домовима, нека не забораве ко су и од кога потичу.
Као што сам и прошле године говорио, нек’ загрми српска песма, ако већ не може пушка, нека Српчићи упамте како се и у ропству и тескоби слави српска вера и празници. То је једини начин да скупимо снагу за нове невоље које нас чекају и за долазећу одсудну борбу за Слободу и Правду.

Нека нам прекрштени на огњу бадњаци буду видело у тами , нека ватре на којима су Срби ложили бадњаке буду пламен којим ће нам Господ показати пут ка слободи и истини.

Рођење Твоје Христе Боже наш, засија свету као светлост познања. Јер њиме се они који су служили звездама научише да се клањају Теби, Сунцу правде. И да тебе познају као Исток с висине, Господе слава Теби“.

Браћо Срби и сестре Српкиње, громко и са љубављу вас поздрављам са традиционалним поздравом

Мир Божији
ХРИСТОС СЕ РОДИ !

Ваш брат
Горан Давидовић

Христос се роди!

Post navigation