Свим људима добре воље срећан Празник над празницима Васкрс.

Желимо вам да проведете у здрављу и весељу празник Васкрсења Христовог.

“Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи, и онима који су у гробовима живот дарова!“

Христос Воскресе!

Ваистину Воскресе!

 

ГОРАН ДАВИДОВИЋ ЧЕСТИТА ВАСКРС

Свим људима добре воље желим да упутим честитке поводом Празника над празницима који се слави због највећег и најважнијег догађаја у историји човечанства. Пре свих православним Србима у окупираним српским земљама и расејању, желим да проведу у здрављу и весељу највећи хришћански празник Васкрсења Христовог.

Chora_Anastasis2Дочекаше Срби у свим окупираним српским земљама и ове године 2015. Васкрс без слободе и државе. У чамотињи, ропском животарењу, у неслободи, удављени лажима и поквареношћу. То нас не сме поколебати да прославимо Празник како доликује.
Ни када су на Србе падале бомбе на Ускрс 1944. и 1999. оних који су Христа разапели, Срби нису заборавили да “Васкрсења не бива без смрти”.

У сивилу ропског животарења окупираних српских земаља нека упркос свему радосно одјекне песма српска и смех наше деце. Васкрсење пре свега значи устајање, подизање (себе) из мртвих.
Помолимо се Господу да и српском народу помогне да се воздигне из мртвила,устајалости, покварености, свих врста заблуда, и да се и тако прослави име Господње.

Христос Васкрсе, земљу потресе,
тугу однесе, радост донесе.
(Св. Владика Николај)

Пати наш народ у окупираним српским земљама, пати и српска дијаспора, јер немамо државу, напуштени смо од свих. Али Бог неће заборавити свој народ, док год народ не заборави Бога.

Онај који је страдао ради нас неће нас заборавити. „Само васкрсење могло је наградити оволико страдање. Само се васкрсом Христовим може природа и наша савест умирити“.
Јер како каже владика Николај: Данас се све и сва испуни светлошћу: и небо, и земља, и подземни свет. Стога нека сва творевина празнује Васкрсење Христово, јер се њиме учвршћује.

Но одбацимо од себе сваку сумњу, принесимо покајање! Загрлимо један другог, опростимо онима који нас мрзе и радосно запевајмо: “Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи, и онима који су у гробовима живот дарова!“

Usksnja jaja

Нека Срби а и сви остали хришћански народи не забораве и нека се не боје јер Христос каже: „ Ја сам Први и Последњи и Живи; и бијах мртав и ево жив сам у векове векова, и имам кључеве од смрти и пакла.“
Са надом у Њега и у Васкрс наше Мајке Србије. Свим Србима хришћанима у окупираним српским земљама и расејању, желим да проведу у здрављу и весељу највећи хришћански празник.

Уз громки традиционални поздрав
ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Ваш брат у Христу,
Горан Давидовић

 

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

Post navigation