indexТРСТ – Из окупиране Србије сам отишао 2008. јер више није било никаквих могућности да се борим за своја права и права других – каже у интервјуу за „Правду“ Горан Давидовић.

– Тај разлог још стоји. Безбројне претње смрћу никад нису процесуиране. Уствари јесте једна једина. И знате како је то прошло?  Тај што ми је пред сведоцима дрско претио кажњен je само судским укором! Као да је малолетник! Судским укором за речи отворене претње:“Убићу те кад-тад!“ и не само за те речи.

DSC_0304Горан Давидовић најављује повратак

А знате ко је донео ту срамну пресуду? Ту пресуду је донела судија Слободанка Гутовић. Иста она која је сада постављена за новог поступајућег судију у предмету у коме се мени суди. Шта рећи? Безобразлук! По тој пресуди се види колико се мој живот цени код државних и правосудних органа у Србији. Иначе 2009. је то превођено и на италијански и, између осталих ствари, због тога ме Италија није никад изручила, јер су проценили да ми је живот у Србији угрожен. А то је само кап у мору свих свињарија које су се мени догађале и још увек се догађају у окупираној Србији и у Чанковом феуду Новом Саду.

Докле се стигло са процесима против тебе?

Више јавно тужилаштво у Новом Саду је након осам година повукло оптужницу за оне инциденте 7. октобра 2007. Нису имали избора јер сам ја већ једном правоснажно ослобођен одговорности. На страну то што је та политичка оптужница била небулозна јер оптужује нас који смо били нападнути. Руља коју су Чанак и Чеда Јовановић довели са свих страна аутобусима у Нови Сад је вербално а потом и каменицама, флашама и бакљама напала мене и људе који су мирно седели у ресторану војске Србије. Цео Нови Сад то зна!

Те године сам ја први поднео кривичну пријаву против организатора скупа Недима Сејдиновића, али су са мојом пријавом надлежни играли кошарку. Онда су пробали ту безуспешну игру са њиховом оптужницом и медијском хајком.

Кажу да ће писати нову оптужницу. Једва чекам да је прочитам. На овој су пукли. Морали су то да признају и да се повуку, након свих поднесака које сам им послао. И Уставни суд је у јуну ове године донео закључак да се не може никоме судити два пута за исто дело јер је то противуставно и неки су већ добили процесе пред Европским судом. Поступак који бих водио у Стразбуру би била формалност и зато су господа из тужилаштва повукла ту јадну оптужницу. Зато што су се уплашили горих последица, а не што их је нешто брига за закон и Устав.

За које дело те оптужују и када се очекује застаревање? Колико се још истрага и процеса води?

Одустали су од насилничног понашања али кажу да из тужилаштва хоће да пишу нову оптужницу за фабулозни члан 317. ‘верска, расна и национална мржња’. Како су то замислили и на који начин једва чекам да видим, ако је генијалци уопште и напишу. Што се тиче застаревања, намерно су изабрали члан 317. став 2. за који је запрећена казна до 8 година. Тако да је застара за 10 година а апсолутна застара дупло од тога. Дакле, године 2027.

Мене не занима да ми дело застари. Они који су све то смислили желе да ме држе што дуже ван Србије.

Осам судија је до сада имало мој предмет, ко зна колико заменика тужиоца је промењено. Сви су бежали од тог предмета као да је шугав. Одложено је најмање 20 рочишта. Добрим делом се то дешавало због промене судија. Није тај предмет лежао у фиоци све ове године. Итекако је био живахан предмет, као да има ноге. Борио сам се ја одавде, слао поднеске.

Желео сам да се појавим на суђењу, било би ми задовољство, али је стално одлагано. А пласирали су вест да ја као избегавам суђење. Моју адресу у Италији сам им послао, имали су је од почетка и на њу су ми слали и позиве и решења.

За остале процесе и истраге против мене у Србији не знам, што не значи да не постоје.

DSC_0293„Најгори талог нашег народа сада је неко и нешто“

Када планираш да се вратиш у Србију?

Често у шали а некад и озбиљно кажем: Вратићу се на руском тенку или кад пукне прва устаничка пушка. Е сад, макар када би био неки озбиљни мирни гандијевски отпор, било шта смислено, вратио бих се. Овако не знам баш. Зна се која су два места за мене у Србији предвиђена: затвор и гробље.

Од када сам се иселио из Србије планирам повратак али за сада није мудро да се вратим.

Бар док не видим ту нову оптужницу и док ми не стигне потврда какви се још бесмислени идиотски кривични и други поступци воде против мене.

Нема тога коме нисам гурао прст у око а да није аванзовао на виши положај. Сва шуша и маруша, најгори талог нашег народа, сада је неко и нешто и на положају тамо. Али вратићу се, ако Бог да на пролеће.

Од чега живиш у Италији?

Моја породица и ја не можемо живети од ваздуха и од идеала. Наравно да радим, нисам ни на државном ни на Сорош казану, нити ме издржава дијаспора као многе у Србији.

Радим у једној приватној фирми али само пола радног времена. Фирма није моја, помажем мало око контроле, фактура, организације. Ништа озбиљно, тек да се преживи. Остатак времена бавим се у канцеларији својим писањем. Некад сам писао под псеудонимом за неке новине али од тога нема пара.

Зашто ти смета надимак „Фирер“ и да ли је од увек било тако?

Хиљаду пута је већ испричана прича о том пејоративном „надимку“ који је измислио и први пут објавио Динко Грухоњић а даље га пласирао Роберт Визи, Чанков портпарол. Чим се и сада поставља и по 1001 пут то питање значи да су ипак имали успеха у тој пропагандној делатности и након 10 година. Није проблем што ме неоусташе, комунисти, пропагандисти и псеудоновинари тако зову. Проблем је што су ширили лажи да је то мој наводни надимак.

То им је служило и још служи за моју дискредитацију као озбиљног и нормалног човека.

Код значајног дела необавештених људи им је то и успело. Нажалост медијски конзументи тих лажи су бројни. Само због тога су  неки медији тужени још 2006. а не зато што ми смета како ме олош назива. Добар део медија годинама не користи више тај погрдни назив и то се примети. Последњи који је то користио након дужег времена је неки дилетант из Блица који се потписао са З.Ч. и у складу са Законом о информисању Блиц је опоменут.

Како ти се допада живот у ЕУ и да ли Србија треба да постане њена чланица?

Политички сам емигрант у Италији. Једна од ствари која ми заиста смета овде је што често видим истакнуте одвратне заставе такозване Европске уније. Италија је вазална окупирана држава која је против воље Италијана угурана у ЕУ и НАТО. Али то ће се врло брзо променити. Европска унија је вештачка творевина која ће се ускоро распасти.

Претеча ЕУ је била Аустро-Угарска. Титова Југославија је исто била ЕУ у малом. Слична творевина је био је и Совјетски савез. Све су то заправо били пројекти који су се уз мање или више крви и патње створили, одржавали и на крају, као вештачки, неславно урушили.

Ми Срби смо рушили Аустро-Угарску и на крају је срушили. Зашто то не радимо и са ЕУ која нам је већа зла нанела него Аустро-Угарска? То је тужно..

Наравно да Срби не треба да имају никакве везе са ЕУ осим што би требало да помогну да се та тамница европских народа што пре сруши. У тој творевини не треба да буде нико, осим можда Белгије која је и сама вештачка творевина, и евентуално новокомпонованих државица попут Словеније и Хрватске.

P9302540a„Нереде у Подгорици изазвао Мило Ђукановић“

Твој коментар на Твитеру да су сукобе у Подгорици изазвали демонстранти а не „Милови батинаши“ супротан је ономе што тврди опозиција. Шта је истина?

Тај коментар на моме твитеру не постоји и никад није постојао! Очигледно је и ово питање затровано пропагандом тог истог Мила, или је злонамерно. Ни један твит са мог твитера није брисан, све још стоји тамо. Свако може да провери. Сву ту ујдурму је лепо исценирао Беба Поповић или неко од његових сарадника. Једноставно су убацили и моје име у страховиту антисрпску и антиопозициону кампању у Црној Гори. Та матрица лажи је дала плода у Србији па су је пресликали и на малену Црну Гору.

Уопште ми не импонује што ме је ДПС унео у званично саопштење које је прочитано на ударним вестима. Није ми пријатно што сам освануо на свим насловним страницама Милове штампе од Побједе до ЦГ Информера. Нажалост ја им не могу парирати, не могу их демантовати на њиховом терену, не могу их тужити ни било шта слично. Та прича је завршена за сада. Са опозицијом немам ништа. Нико од њих ми се није јавио после ових пашквила и небулоза објављених у Миловим медијима.

Чињеница је да је нереде изазвала полиција и Мило Ђукановић. То је неспориво и цео свет је обавештен о томе. Зашто то опозиција није успела да окрене у своју корист је право питање за њих.

Шта мислиш о Александру Вучићу?

Не познајем га добро, само сам два пута причао са њим 2007-08 док је још био у СРС-у.

Тада је још деловао присебно и нормално. Он је заиста трагична личност, има нешто фаустовски у њему.  Његов пад ће свакако бити страшан, и не треба бити видовит да се то прогнозира. Јер ко са ђаволом тикве сади о главу му се разбијају.

Ови његови сендвичари, што се продају за џак брашна, или обећање за посао, ове нове потурице и еунијати, први ће га одбацити кад кола крену низбрдо, и када му окупатор нађе замену.

Што се тиче његових дела, од када је постављен на власт он је застрашујућа штеточина. То колико нас је задужио и колику је материјалну штету направио мање-више, вратиће наши унуци. Али то на који начин он и његови разбојници чине кривична дела је невероватно.

Са друге стране он више није психички уравнотежена личност. Сваки његов потез је удар на српски народ, а сигуран сам да је он умислио да народу чини добро и да је у „Божијој мисији“. Неки психијатар би то боље објаснио. Иначе не волим ни да му име спомињем. Доноси несрећу, а ја сам понекад сујеверан.

Избегличка криза?

Назвати илегалне мигранте „избеглицама“ је увреда за праве избеглице. Ових 800.000 што су ове године ушли у Европу нису избеглице. Зна се шта је по дефиницији избеглица и ко добија статус избеглице. Пре би се могло рећи да су то војници на цивилном служењу војног рока у Европи. А колико ће им требати да узму оружије у руке видећемо.

Кроз окупирану Србију пролазе како хоће. И то уз асистенцију државних органа. Разбојничка дружина која се назива Влада Србије је највећа криминална група која се бави кријумчарењем миграната. Премијер и његова банда су починили кривично дело чл.305 ст.2 и 3 КЗ.

Наравно никог нема да поднесе кривичну пријаву. Чак се нико и не буни, осим што мало Поповићев СНП пише саопштења. Патријаршија у Београду је исто срамно издала и нико није направио молебан против најезде Агарјана. Тоталан мук, сви мирни као бубице.

Видећемо шта ће тај мирни српски народ чинити када по Споразуму о реадмисији врате десетине и стотине хиљада миграната. Где ће их Вулин сместити и о чијем трошку? И до сада су од уста српске деце узимали да би плаћали трошкове боравка илегалних миграната на територији Србије.

IMG_8936Од одласка из Србије Давидовић живи у Трсту

На твом сајту пише да радиш на оснивању Националног српског фронта, докле се стигло са тим?

Финансијски немамо никакву потпору и за сада иде споро. Наши активисти су радници и студенти. Чим се цела прича око нове политичке организације буде активирала јавност неће остати ускраћена за информацију. Чуће се…

Која вам је политичка странка или организација најближа по ставовима у Србији?

Нажалост, опет је оно „Сами против свих“. Ипак треба нам српско јединство и свако ко је против ЕУ и НАТО пакта , и ко је за националну слободу, социјалну правду и уједињење српског народа нам је близак. Тренутно су то СРС и Образ и само са њима имам неки озбиљнији братски контакт, а за сарадњу ћемо видети.

Извор-ПРАВДА

Интервју за Правду: Вратићу се у Србију!

Post navigation