Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

Карактеристика тек завршених избора за Европски парламент је велики успех национално-револуционарних, десничарских и евро-скептичних партија које се између себе по много чему и идеолошки разликују, али им је свима заједничко противљење концепту Европске уније, имиграције, декадентног мултикултурализма и неолибералног капитализма.

Велики успех са 25% освојених гласова (24 мандата) остварио је „Национални фронт“ у Француској, антиевропска и десничарска странка коју предводи Марин Ле Пен. Поређења ради, та странка је на прошлим изборима добила само шест посто гласова. Марин Ле Пен је одмах након проглашења изборних резултата, а према којима је њена странка постала најснажнија у земљи, затражила распуштање француског парламента. Владајући социјалисти председника Франсоа Оланда освојили су само 14% гласова. „Оно што се дешава у Француској сигнал је онога што ће се догодити у свим земљама – повратак нације“, изјавила је Марин Ле Пен том приликом.

url

У Великој Британији највећи број гласова је освојила евро-скептична „Странка британске независности“ (UK Independence Party – UKIP) – 27,5% (24 мандата), надмашивши опозиционе лабуристе који су добили 25,4% гласова и конзервативце Дејвида Камерона (24% гласова.). Предсједник „УКИП-а“ Најџел Фараџ изјавио је „Не желим само да Велика Британија напусти Европску унију, желим да Европа напусти Европску унију“, додавши да је „европска интеграција завршила вечерас“.

Предсједник ЕП-а Мартин Шулц, осврнувши се на резултате избора у Француској, казао је: „Тужан је дан за ЕУ када расистички, ксенофобни и антисемитски програм освоји 25% гласова“.

Десница је побиједила и у Данској, а националистичке партије оствариле су веома добре резултате у Мађарској („Јобик“ – три мандата, 14,8% гласова), Аустрији (Штрахеова „Слободарска партија Аустрије“ – четири мандата), Шведској и Финској.

Оно што посебно радује нас српске националне револуционаре и поклонике идеологије „треће позиције“ је успијех братске национално-револуционарне„Златне зоре“ (9,4% гласова, 3 мандата) и немачке „Национално демократске партије“ (НПД – 1 мандат). Важно је напоменути да странке попут „НПД-а“, „Златне Зоре“, „Националног фронта“, „Странке британске независности“, „Слободарске партије Аустрије“, као и огромна већина европских десничарских и националистичких странака, снажно подржавају српско Косово и Метохију, тако да је јачање националистичких и десничарских опција у Европи апсолутно у српском националном интересу.

Landesparteitag der NPD in Sachsen

преузето са портала НСФ Републике Српске

 

Избори за европски парламент – Успех националиста

Post navigationDeprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80