У Новом Саду је вечерас одржан скуп српских националиста против сепаратизма у Војводини. Медији су окупљене означили као екстремне десничара и неонацисте, припаднике бившег забрањеног Националног строја и забрањеног Образа. Скуп су пријавили „Образ“ и „Наши“ а њима се придружила група младих националиста који су се прво окупили код споменика Јаши Томићу да би са препознатљивом иконографијом домарширали Дунавском улицом на скуп који је почео код споменика Јовану Јовановићу Змају.

Нови Сад-српски градОво је свакако имало свој дубоки смисао, јер је Дунавском улицом српска војска ушла у ослобођени Нови Сад 1918. Поред тога сепаратистима је показано да српски националисти могу да се уједине када је Српство у питању.

Слава српској ВојводиниОко 150 углавном млађих националиста прошетало је Змај Јовином улицом до споменика Милетићу а потом су продужили до седишта главне сепаратистичке и неоусташке странке Лиге социјалдемократа Војводине.Српска омладинаТранспарент „Слава Српској Војводини!“ у знак сећања на 97 година присаједињењаМладен ОбрадовићМладен Обрадовић био је један од говорника код споменика Ј.Ј.Змају

Јаке полицијске снаге

На скупу су говорили Младен Обрадовић из Образа, као и представници других покрета- јавио је новосадски радио 021. Говорници су захваљивали Русији на подршци Србији, односно износили су ставове о томе да Србијом владају издајници.

Уз повике подршке Русији и Владимиру Путину, они су викали и „Вучићу педеру“ и сличне увредљиве поруке упућене српском премијеру, али и лидеру ЛСВ-а Ненаду Чанку-каже Радио 021

Након окупљања  у центру, прошетали су до седишта Лиге социјалдемократа Војводине на Тргу младенаца, где су поручили да је Војводина у Србији, поновили увреде на рачун Чанка.

Како пише портал Правда, Председник СНП Наши Иван Ивановић преко мегафона је позвао Чанка да изађе и похапси родољубе како је раније претио. Како су врата на згради била затворена, Ивановић је извадио заставу ЛСВ и позвао окупљене да обришу ноге о заставу те партије.

На тротоару испред ЛСВ остала је изгажена застава ЛСВ. Лидер ЛСВ Ненад Чанак раније је позвао полицију да хапси чланове СНП Наши и Образ где год се појаве.

Пролазницима су подељени и леци „Чија је српска Војводина?“ у којима се указује на опасност од сепаратизма и на прескупу и непотребну бирократију Аутономне покрајине Војводине.

ИзворПравда, Танјуг, Бета, Блиц, 021, Б92, сајт Горана Давидовића

Националисти прошетали кроз уснули Нови Сад

Post navigation