Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

12738950_arisen

 

 

Христос Васкрсе браћо и сестре!

 

Поздрављам све људе добре воље светим васкршњим поздравом.

Прво желим да честитам празник својим сународницима Србима, како Православнима, тако и онима који су римокатоличке или неке друге вероисповести.
Нека ми нико не замери што свом роду дајем првенство. Нити што сматрам Србима и оне који нису православни, само зато јер је неки њихов предак прешао у другу веру. Данас није Празник само православним Србима, него свим онима којима је Христ Бог. И свима њима желим да Празник Васкрсења Господа Исуса Христа проведу у миру, здрављу и весељу. Нарочито се помолимо за нашу браћу Русе у Украјини и хришћане у Сирији, јер је њима данас тешко.

И овај Празник над празницима, Васкрсење Господње, народ мој српски дочекује у ропству, разједињен , распарчан у неколико државица које су опет свака за себе подјармљене и без суверенитета. Народ мој српски разбацан је и расељен по свим континентима белог света, али већина није заборавила Празник над празницима. У милионима домова Срба широм света стајаће шарена јаја и деца ће се радовати. Обичаје не треба заборавити где год да сте и деца треба да запамте и радују се празнику.

Народ српски, који се поделио на многе нације, идеологије, регије и ко зна какве друге расколе, дочекује Ускрс у веома тешком положају.
Поквареност сваке врсте, малодушност, понегде и малоумност, заразила је понајвише Србе у окупираној Републици Србији. Тамо ни у парламенту нема више никога ко отворено не служи окупатору и одвратној творевини Звери из Брисела која себи тепа „Европска Унија“.

Ипак, не заборавимо да је ноћ најтамнија пред свануће. И не заборавимо речи великог Његоша да „Васкрсења не бива без смрти!“. А ми смо Смрт наше нације већ више пута превазишли и поново се дигли.
Управо тако браћо. Ми нисмо било ко. Ми смо Срби, потомци славних предака и славних људи. И нама Васкрсење нације предстоји, јер нам је то обећано. Јер је наш Бог Победник, а не поражени. Наш је Бог победио Смрт, као што смо и ми Срби победили Смрт више пута. Победићемо поново, ја верујем у то.

Идеали Слободе, Правде и Истине су вечити идеали. Овим небеским идеалима основа је Вера у Васкрсење, вера у коначну победу. А ми Срби знамо да после сваке голготе, па и оне најстрашније, ако је претрпљена ради Бога и ближњег, следи Ускрснуће.
Зато морате веровати и бити спремни на жртве за Српство и вечите идеале. Спремност на страдање ради спасења ближњих, на страдање за Српство, позива нас на жртву љубави према ближњима. Моји саборци националисти пре свих морају бити спремни да стану један уз другога без обзира да ли их то води у тамницу или у смрт. „Јер од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје“ (Јн. 15:13).

Нека свако до вас помогне својој породици и себи, али и свима којима може. И најмања помоћ, лепа реч, подршка, осмех може некоме да значи. Трудите се да пружите највише што можете у славу Божију и на исцељење нашег народа. Не стидите се да говорите да сте српски националисти, родољуби, да презирете окупаторе , Америку и Унију. Помозите сиротињи, малим Српчићима без средстава за живот, мајкама са децом, болеснима, рањенима, као и онима који су у затвору због Српства.
Почните већ сутра на празник на двадесети април! Јер само тако ће се створити и нада за Српство и поробљене српске земље.
Нада постоји и Радост због долазећег празника треба да замени срамоту и тугу због ропског понижења у којем се налази наша Отаџбина.
И како каже Свети Владика Николај : Васкрсењем Својим Христос победи грех и смрт, скруши мрачно царство сатанско, ослободи заробљени род људски, и разломи печат највећих тајни Бога и човека

Свим Србима
хришћанима у окупираним српским земљама и расејању, желим да проведу у здрављу и весељу највећи хришћански празник.

Уз громки традиционални поздрав
ХРИСТОС В
АСКРСЕ
ВАИСТИНУ В
АСКРСЕ!
Ваш брат у Христу,
Горан Давидовић
19.04.2014

Наш Бог је Победник

Post navigationDeprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80