Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

У Београду је јуче одржан Марш сећања поводом 17 годишњице од НАТО агресије.

Маршу је присуствовало око 120 активиста и симпатизера Националног српског фронта.

Скуп је почео у 19. 30 испред цркве Светог Марка у Београду, а завршен је испред зграде Генералштаба.

Марш сећања су обезбеђивале јаке полицијске снаге, па су се на лицу места могли видети припадници интервенте јединице под пуном опремом.

Само 50 метара даље, на углу са Булеваром краља Александра, стајала је група провокатора такозваних „антифашиста“. Они су покушавали да ометају скуп али их је oкруживала полиција и није им дозвољавала да приђу окупљеним српским патриотама

Окупљеним фронтовцима се обратио Стефан Симић који је у кратком обраћању подсетио на НАТО агресију и све невине жртве које су пале током 78 дана бомбардовања.

Након тога је колона кренула до Генералштаба. У колони су биле српске тробојке и бакље, али због подршке братских организација из Грчке и Италије ношене су заставе грчке Златне зоре и италијанске Форца Нове.

На челу колоне ношен је транспарент на коме је писало „Нисмо опростили“ са логом НСФ и прецртаним симболом НАТО алијансе.

Током проласка колоне многи грађани су аплаудирали и показали своје симпатије за Марш сећања.

Испред Генералштаба окупљенима се обратила Вукица Гагричић која је прочитала писмо Горана Давидовића.

„Ми нећемо никада заборавити и нећемо никада опростити убицама српске деце. А једном ће доћи дан када ће ратни злочинци стати пред лице правде. Ако не овоземаљске онда свакако пред лице Божије“ – писало је у писму.

„Знајте да је једина срећа у слободи, а слобода се једино рађа из храбрости. Ви који сте вечерас овде показали сте да ту храброст имате. Ви сте доказ да Србија има омладину која никада неће заборавити. Ви сте доказ да постоји омладина која се никада неће предати. И због вас ће Србија поново бити слободна“ – истакао је Давидовић у свом писму подршке Маршу сећања.

Током стајања код Генералштаба спонтано су се зачуле пароле подршке Радовану Караџићу који је осуђен у Хагу на 40 година. Помињала се и убијена девојчица Милица Ракић и пароле против Европске уније.

Општи утисак је да је први јавни скуп Националног српског фронта био успешан и чини се да ће Марш сећања сваког 24.марта постати традиција НСФ-а.

ИзворИнфо НСФ

Одржан Марш сећања у организацији НСФ

Post navigationDeprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80