Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

Данас је у Београду одржан помен некадашњем председнику српске владе, армијском ђенералу Милану Недићу. Након 70 година од убиства ђенерала Недића, на месту злочина, углу Симине и Кнегиње Љубице, одржан је помен. Парастос је служио епископ Акакије, а чуло се и неколико беседа о лику и делу Милана Недића.

На месту бруталног убиства Милана Недића, некадашњем седишту ОЗНЕ, постављена је табла са ликом ђенерала Недића, и положен је венац.

Скуп је пријавило Братство ревнитеља памјати антикомунистичке борбе.

Скупу под  јаким присуством полиције присуствовало је око 60-70 људи. Нису изостали ни противници скупа, комунисти, наследници и поштоваоци истих оних који су убили ђенерала Недића. За време верског обреда викали су, претили и провоцирали.

12642862_10207241237820749_3089534464044361934_nВладика Акакије је у беседи између осталог рекао:

„Ово место проливене крви бесмртног ђенерала Милана Недића је место поред којега се до овог дана пролазило као поред турског или партизанског некрст – гробља. Али од данашњег дана ово место ће се преобразити у место ходочашћа. Ово место ће наш народ поштовати, обилазити га, палити свеће, доносити иконе и цвеће. То ће бити место молитве, место поред кога се не може проћи, а да се не застане и не прекрсти. Место где се неће само успут или случајно проћи, него наменски доћи. Место где ћемо се сетити Српске Мајке и помолити се за покој његове душе. Место које замењује његов незнани гроб“.

У понедељак, 8. фебруара у 9 часова је заказан скуп испред храма Светог Саве, након чега ће бити  одржан митинг подршке рехабилитацији Милана Недића испред апелационог суда у Тимочкој улици од 10 до 11 часова. Многи родољуби су позвани да својим присуством подрже рехабилитацију Милана Недића.

ИзворРадио Слободна Европа, сајт антикомуниста, сајт Горана Давидовића

Одржан помен Милану Недићу

Post navigationDeprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80