Ник Грифин британски политичар и некадашњи посланик Европског парламента посетио је 24. и 25.априла Национални српски фронт у Београду. Грифин је потпредседник Алијансе за мир и слободу (Alliance for peace and freedom), политичке групе при Европском парламенту коју сачињавају нама блиске странке попут Златне зоре, НПД, Котлебине странке и многих других братских партија, организација и самосталних политичких активиста.

Ник Грифин је једно време био председник чувене БНП Британске националне партије која годинама оштро агитује против ЕУ, НАТО и илегалне миграције.

Грифин је у Београд дошао у друштву Џејмса Доусона и пар мађарских активиста, и први дан су провели у упознавању града и историје Београда у друштву активиста НСФ.

На вечери у најстаријој кафани у Београду „Знак питања“ Грифин се интересовао за историју српског народа, а пошто је била годишњица Дригог српског устанка том приликом му је уручен поклон – књига о Другом српском устанку на енглеском језику.

Други дан посете Грифин је посетио Калемегдан а потом је обављено пар интервјуа.

Увече је Ник Грифин говорио на веома посећеној трибини „Илегална миграција“ заједно са професором Зораном Буљугићем, чиме је завршена кратка посета Ника Грифина Београду и НСФ.

О успешној трибини у организацији НСФ известиле су само дневне новине „Данас“ у веома коректном новинарском извештају под насловом: „Буљугић: Постоји опасност да Срби постану мањина у Србији!“

Са Алијансом за мир и слободу, чији је Ник Грифин потпредседник, договорена је сарадња и Национални српски фронт би требао да узме учешћа неколико конференција широм Европе.

Стигли су до сада позиви за неколико политичких конференција широм Европе у организацији од којих су посебно значајне она у Будимпешти и Берлину.

Извор – Инфо НСФ, Данас

Посета Ника Грифина Србији и НСФ

Post navigation