Данас је одржан протест у Београду против председника владе Србије Александра Вучића. Десничари окупљени око две организације – Покрета „Наши“ и „Србског Образа“, данас од 18 часова на Тргу Републике јасно и гласно су устали против, како су навели, његове диктатуре. Протестни скуп је заказан након што је наведеним организацијама забрањен скуп на којем су желели да изразе неслагање са планом да се у Србији трајно насели већи број миграната.

Nasi-Obraz-protest-650x390Неколико стотина националиста без страха у протесту против дикататуре

Окупљени демонстранти носили су транспаренте „Не диктатури“ и прецртане силуете премијера Александра Вучића.

На протестном скупу је први говорио Иван Ивановић, председник Покрета „Наши“, који је своје обраћање почео са „Алаху екбер Александре Вучићу“. Он је оптужио премијера за издају и корупцију. Ивановић је подсетио да се спречавају протести против насељавања азиланата.

– Оно што Србија може да очекује од Александра Вучића није ништа добро – истакао је Ивановић.

Иван Ивановић је поново оптужио Вучића за тајни договор са Ангелом Меркел о смештању азиланата на територији Србије. Он је рекао да организатори скупа разумеју и патње миграната чије су земље бомбардовали НАТО и државе чланице Европске уније. Управо због тога, бригу о мигрантима треба да предузму НАТО и ЕУ, а не Србија која је страдала од истих тих злочинаца, сматра Ивановић.

Скупу се обратила и Сиријка Рима Дариоус, која је оптужила Запад за избегличку кризу и масовно страдање народа. Она је Запад назвала лицемерним када жали за страдалим избеглицама у мору, а тај исти Запад не жали за десетоструко већим бројем жртава страдалих у рату које су започеле Сједињене Америчке Државе и њени савезници.

Младен Обрадовић, вођа „Србског Образа“, је рекао да је Србија окупирана земља, а да је премијер Вучић лажни патриота који служи интересима Запада. Обрадовић је подвукао да је овај скуп само почетак „акције за ослобођење Србије“.

На крају скупа, председник Покрета „Наши“ је најавио госта изненађења, а затим су за говорницу изнели постер Александра Вучића обученог у одећу кловна. Након тога, пуштен је Вучићев говор у којем су цитати из времена када је био високи функционер Српске радикалне странке.

Nasi-Obraz-protest-4-650x390

фото : Pravda.rs

– Сликајте се поред овог кловна и ширите те слике путем интернета како би Србија победила страх од њега. Њему се треба смејати, а не од њега се плашити – закључио је Иван Ивановић.

Извор: Правда

Протест против Вучића у Београду

Post navigation