Пред празнике би требало писати о лепим темама, али какве „лепе теме“ у оваквој Србији? Нема таквих тема у окупираној држави у којој се деле и дискриминишу најмлађи. У земљи у којој се врши подела деце, раздвајање омладине, руши будућност једне нациje – пише Горан Давидовић у својој новој колумни на порталу Ослобођење.

Текст преузет са портала Ослобођење преносимо у целости:

Захваљујући Министарству просвете, деца из тзв. „централне Србије“ (како називају ту окупациону зону), имају распуст из два дела. Деца из окупационе зоне „АП Војводина“ имају сасвим другачије прописан зимски распуст.

Деца у АП Војводини су на распусту од 24.децембра, а деца у остатку Србије од 31.децембра. Ову бруку и срамоту прате новински наслови типа: “ученици у Војводини“ и „ученици у Србији“, као да се ради о деци две сасвим различите државе.

Одвајање деце на ону у „Србији“ и „Војводини“је скандал своје врсте.

Деца се тако деле а њихови родитељи понижавају. Али не само то, српска деца се онемогућавају да проводе распуст са родбином или пријатељима који су са друге стране Саве и Дунава, са погрешне стране „границе“.

Тако се врши најбесрамнија дискриминација српске деце у окупираној и подељеној Србији.

Окупирана Србија и њене окупационе зоне

Република Србија је показала да нема ингеренције над АП Војводином јер је овај изум посебног распуста у северној покрајини измишљен у сепаратистичким главама.

Провидни и сасвим глуп изговор „војвођанских сепаратиста“ да у АП Војводини деца треба да славе“католички Божић“!? Као да им неко то право ускраћује.
А шта ћемо са муслиманском децом? Или са децом агностика и атеиста који не славе никакав па ни римокатолички Божић?

Али кажу сепаратисти и аутономаши „мора католички Божић“. Кад је већ под морање, онда ваљда мора, важно да не туку, а Дунав још није заледио…

Њихове ништа мање одвратне републичке колеге наравнo не чине ништа да разреше ситуацију. Влада Србије која одавно нема власт над целом територијом Републике, могла је као мудри компромис да одреди да и у ужој Србији деца иду на распуст 24.децембра.

Шта је фалило да сва деца у целој Србији (у овоме што је од ње остало) иду на распуст 24-ог или и чак и 23-ог децембра, и да на распусту остају до 14-ог јануара? Шта је томе фалило? Зашто је било потребно делити децу на „Србију“ и „Војводину“?

Посебно гнусно је што деца у такозваној „централној Србији“ иду у школу за српску Нову годину. Брозови и Павелићеви следбеници из републичке и покрајинске власти су тако једним ударцем убили више мува.

Шта шумадијска, мачванска, поморавска и остала деца у окупационој зони „уже Србије“ има уоште да славе и дочекују омрзнуту великосрпску Нову годину 14.јануара?

Има да се слави само она прописана 1.јануара. Такав им је завет папском булом оставио Гргур XIII, директивом потврдио Тито. И има тако да буде…

У медијима смо видели полемику око подела деце на оне који иду на веронауку или грађанско. Класично бацање прашине у очи слуђеној поробљеној маси.

У Италији где живим веронаука постоји, као и у већини цивилизованих држава. Онај коме родитељи потпишу, не мора ићи на веронауку и бира како ће проводити часове: допунска настава или неки алтернативни предмет. И нико нема проблем са тим.

Али у Србији живи робље а не народ, и са робљем се праве експерименти. Зато је веронаука још увек предмет расправе.

Није питање веронаука или грађанско. Питање је: образовање или дресура робова?

Свакако је потребно образовање о религији, то је део људске историје и треба да се изучава. А грађанским васпитањем је потребно да се деца уче о уређењу и функционисању државе и друштва уопште.

Али то је друга тема. Сада је питање како да се следеће године родитељи Србије уједине да деца у Републици Србији имају заједнички распуст као у свим нормалним државама.

Родитељи се морају побунити због поделе деце. Ако су људи а не стока. И стока некад зна да се побуни а камоли крштено чељаде.

Иначе све иде дођавола. Ионако нам није потребна оваква „школа“, оваква „просвета“.

Децу ћемо учити по кућама, као Шиптари деведесетих.
А настављачи Титовог и Павелићевог дела ће пасти кад-тад!

А када се то деси…е онда ћемо смрдљиве издајнике из режима…(овде иде текст подобан за кривично дело члан 138. КЗ РС и то по све три тачке, читалац нека замисли текст по својој жељи и сензибилитету). Мисли још не подлежу кривичној одговорности…

Свим читаоцима портала Ослобођење желим да у миру проведу Празник Рождества Христовог. Следећи Божић ако Бог да у слободи да дочекамо.

Чувајте српску децу, она су једино вредно што нам је остало…

И да завршим као Катон Старији: што се осталог тиче, сматрам да покрајину Војводину треба укинути!

Мир Божији Христос се роди!

Горан Давидовић

Изворпортал Ослобођење

Режим и сепаратисти раздвајају и дискриминишу децу у Србији

Post navigation