Хапшење др Андреја Фајгеља под отпужбом да је позивао на рушење уставног поретка ми је деловало невероватно, као лоша шала. Ипак, истина је. Све кошмарне вести из окупиране Србије су увек истините, без обзира колико невероватне биле. И више ме ништа ненормално из окупиране Србије не може изненадити.

Пре десет година био сам киднапован из полицијске станице од стране одреда ПТЈ Против-терористичке јединице. Хапсили су ме више пута у Србији. Увек због писане или изговорене речи. Једном ми се десило и слично хапшење Фајгељовом. Његово хапшење пред децом ме посебно гануло јер се мени слично десило.
Мене није имао ко да брани, иако сам имао приличну подршку. Вероватно ни Фајгељ онда није чинио ништа за мене. Али ја за њега желим. Сви морамо. Ако уопште има Срба и нису се сви претворили у зомби-робље.

12294712_1525042397814484_8375762851794023862_nАндреј Фајгељ ухапшен пред децом због огорченог коментара против власти

Подржите његову породицу. Помозите. Пишите страним медијима, домаћим порталима. Молите Русе за помоћ. Тражите да реагују разне међународне организације за заштиту људских права. Покрените потписивање петиције. Окупите се испред затвора. Дигните глас ако сте људи.
Иако се надам да ће Фајгељ бити брзо пуштен, не смемо допустити да ово постане сасвим обична појава и сасвим обично недељно поподне уз тенис и доколицу.
Да ли схватате да ако то допустимо нисмо достојни да живимо. Ионако је питање шта да се мисли о народу који мирно дозвољава да се убица српске деце дочекује са погачом и сољу.

А Андреј је ухапшен само због тога што је рекао оно што сви нормални  људи у Србији мисле:

Професор Андреј Фајгељ , отац четворо деце, миран и пристојан човек је дочекао да га хапсе због огорчених речи на рачун режима.
А Срби ћуте. Гледају тенис.
Сутра ће нас на стрељање повести. Ћутаће се и тада?

Горан Давидовић

Режим изгубио компас. Напредњачки мрак…

Post navigation