У Србији је потпуно незапажено прошла вест да је СНС примљена као придружена чланица у Европску народну партију (European People’s PartyEPP). Тај савез окупља странке десног центра из целе Европске уније, углавном изразито антисрпске -пише Горан Давидовић за портал Ослобођење

преносимо цео текст

Једна од чланица ЕПП је и Хрватска демократска заједница ХДЗ коју је основао Фрањо Туђман, а посматрачи су и Изетбеговићева СДА и Демократска лига Косова.

Зар стварно ником не смета што је пре пар дана СНС у истој колони са ХДЗ? Стварно?! Народ је прогутао што су подржавали Клинтона и Блера саветика, али ХДЗ!?

Како то прогутати? Сендвичари могу, ћутке наравно.

Међу чланицама ЕПП издвајам странку Ангеле Меркел, албанску Демократску Партију коју је основао Сали Бериша, Словеначка Демократска партија Јанеза Јанше и слични.

Користим ову прилику да честитам свим члановима СНС улазак у ово пробрано „еуропејско“ друштво. Након Блера као саветника и подршке породици Клинтон више за њих дно не постоји.

СНС је изгледа на правом месту и у правом друштву са најокорелијим антисрпским олошем! А не као ја у суботу са оним европским посланицима екстремистима који воле српски народ.

Да подсетим док се СНС припремала да буде примљена у ово „лепо“ друштво са ХДЗ, ја сам био у Риму са истинским пријатељима српског народа на конференцији у организацији Савеза за мир и слободу (APF).

A ко њих чини: Форца Нуова који су годинама користили сваку прилику да подрже српски народ. Затим Златна зора трећа по снази грчка странка чији су се добровољци борили за ослобођење Сребренице. Немачки НПД чији су активисти организовали демонстрације против бомбардовања и лажне државе Косово. У АПФ су политичари попут Британца Грифина који је као гост НСФ осведочени српски пријатељ. У АПФ је Удо Војгт европски посланик са којим сам разговарао у Риму.

У том савезу је и странка Наша Словачка која има 14 посланика у словачком парламенту и који су велики пријатељи српског народа који су малтретирани и хапшени 2007. када је забрањен Српски марш у Новом Саду.

Савез АПФ чине многи други патриотски покрети и појединци, али то није друштво за СНС. Они су себи нашли боље друштво. Свако тражи друштво по себи, и то је нормално.

Наравно у владајућој коалицији имамо и оне који су евроскептици. Лукаво. Као што имају проамеричке и бриселске слуге, тако имају и оне који глуме евроскептике и намигују Москви.

Мени је веома необична и фасцинантна политика СНС. Као Хрвати у Другом светском рату, на све три стране имају људе па ко год победи њима добро. Лукаво и љигаво. Што је писао Владика Николај: „на три вјере оком намигују а ниједну право не вјерују!“

Међутим свет се мења, Европу следеће године очекују значајне промене. Не знам да ли су напредњаци и други еунијати уопште свесни тога. Неки очигледно јесу јер примећујем све више евроскептичних изјава код владајуће коалиције. Спремају се многи да као Бугари 1944. пребегну на победничку страну. Ипак чини ми се да премијер није баш свестан света око себе.

Премијер нас неки дан пореди са филмом „Три карте за Холивуд“. Али и ту чини велику грешку или није гледао филм. У филмуТри карте за Холивуд“су Москва и Вашингтон као и њихови следбеници у Србији противници, а данас смо сведоци да ускоро због Трампове победе постају савезници.

И то су невероватне и чудесне ствари које много лепог обећавају.

2008. био сам у Букурешту пре НАТО самита, заставе злогласног НАТО и одвратне ЕУ биле су свуда. Данас је неизвесно да ли ће самит 2017. уопште бити одржан, и да ли ће злочиначки НАТО постојати за коју годину.

Што се мене тиче Трамп не мора да испуни ни једно обећање. Његова победа већ доноси позитивне резултате у Европи. Следећа година је преломна.

Е сад, на жалост нашег народа неким Србима је требало 10 година да схвате да је срушен Берлински зид, колико ће им требати времена да схвате да је ЕУ завршена прича? Тешко питање.

Кад би Срби били свесни које промене наступају од 2017. масовно би бацали чланске карте СНС и осталих про-ЕУ странака у смеће, тамо где иде и ЕУ.

Уместо да мисле трезвено СНС чини грешку за грешком. Сада ступају у исте редове са ХДЗ-ом. Срамно, али тако су изабрали.

Док се њихов еунијатски сан завршава и док се ЕУ распада а Трамп ствара нову политику Америке и света, шта ради режим у Србији? И даље слепо следи Брисел и додељује „Косову“ међународни позивни број. Несхватљиво.

Ми српски националисти нећемо то никад опростити. А свако бира свој пут.

СНС у ЕПП са ХДЗ и осталим србофобима, а ми са НПД, Златном зором, ФН и осталим српским пријатељима. Па видећемо ко ће докле стићи наредних година.

Горан Давидовић

ИзворОслобођење

СНС је сада у истој колони са ХДЗ

Post navigation