У знак подршке преносимо у целини саопштење организације Србска акција:

„Након низа лажи изнетих у антисрбским медијима у последње време, а у вези са нашим Покретом, од стране корумпираног тужилаштва, а уз асистенцију полиције, тзв. повереника за равноправност и антисрбских организација попут Чанкових пропалитета из АФАНС-а, покренута је брутална акција насиља, лажи и пропаганде. Повод за ову антисрбску хајку против Србске Акције, јесте проглас у форми летка против експанзије циганских дивиљих насеља, коме се без икаквих основа од стране медија и тужилаштва, придаје карактер позива на линч.

Иако је свака иоле разумна и добронамерна особа увидом у садржај поменутог летка могла јасно да увиди да нема никаквог позива на насиље већ позива на мирну грађанску самоорганизацију против експанзије илегалних нехигијенских насеља, а коју подржава антисрбска власт, водећи антисрбски медији, странке и организације утркују се у подршци режимском насиљу против Србске Акције, чији је врхунац безаконо хапшење и одређивање притвора особи која је оптужена да је припадник Србске Акције и да је организовала дистрибуцију поменутих летака. Ово је скандалозно не само због чињенице да нема доказа да је дотични одговоран за чин који му се ставља на терет, као и чињенице да леци уопште немају инкриминишући садржај, већ и због тога што су, на пример, брат шиптарског премијера и остали осумњичени за изазивање познатог инцидента са заставом Велике Албаније, пуштени на слободу због обуставе рада адвоката, која је и даље на снази.

У свом стилу, србомрзачки медији су покушали да криво прикажу акцију поделе летака, иако је реч о акцији од општег друштеног интереса и која је наишла на широко одобравање међу житељима угрожених крајева, не само међу Србима већ и међу свим националним мањинама. Лажима и измишљањем речи (којих у летку нема), медији и пропалитети из АФАНС-а, покушали су да створе слику позива на насиље указујући на наводне паралеле са неким историјским догађајима, а кријући чињеницу да порука овог летка није насиље, већ заштита сопствене имовине и окружења. За разлику од АФАНС-а, који је био и остао привезак капиталистичких партија попут ЛСВ познатог лакрдијаша, србомрзца и сепаратисте Ненада Чанка, наш Покрет је организовао мноштво акција против капитализма и антинародних властодржаца.

И по питању проблема циганског насиља и проблема ширења дивљих нехигијенских насеља, ми нигде не истичемо да су узрок овдашњих економских недаћа Цигани. Напротив, кључни узрок свих наших политичких и економских проблема јесте у посрнулости народног духа која је темељ Система, као и режима који спроводи антисрбску политику и систематски пљачка народ. Такви чиниоци су и одговорни за политику експанзије дивљих циганских насеља, као и учесталог некажњавања преступа чији су виновници припадници ове етничке групе. Овакву чињеницу, антисрбски медији и Чанкови „антифашисти“ не смеју да истакну, јер би то нарушило углед њиховог газде – издајника Александра Вучића.

Међутим, радује и охрабрује чињеница да србски народ све више схвата да се седењем у фотељама не може ништа учинити, те да је једини начин борбе за промене заједничка делатност у националном и хришћанском духу, што потврђује заинтересованост за наш Покрет од стране све већег броја људи различитих професија и старосне доби. Управо је такво снажење и омасовљeње нашег Покрета прави узрок режимске хајке на Србску Акцију, јер повод који је за хајку искоришћен, односи се на дељење летака које је учињено још током лета.

Али варају се сви који мисле да ће прогоном угушити Србску Акцију. Ми знамо да Бог није у сили, него у правди и зато се не бојимо лажи, клевета, режимских претњи и полицијског шиканирања. Бог је с нама и зато ћемо одолети свим притисцима и нападима. Наставићемо освештаним путем наших Старих – трновитим али победоносним путем Србског завета“.

Подвиг и борба!

Преузето са сајта Србске акције

 

„Србска акција“: Удар србомрзачког режима

Post navigation