VIПравославним Србима у свим окупираним српским земљама и расејању широм света, нека је срећан празник Рождества Христовог. Од срца вам желим да дане Божића радосно проведете са својим најмилијима у здрављу и весељу.
И нашој браћи Русима и другим хришћанима који држе Света Предања, и славе дан који се славио вековима, желим да га прославе у Миру Божијем.

Са молитвеним жељама да Божији благослов дође на све нас, не заборавимо оне којима је наша помоћ потребна.

Сиромашни, прогоњени, Срби иза жица окупираног Косова и Метохије али и других српских земаља где се Божић слави полуилегално, сви они требају нашу помоћ. Не заборавимо их у данима који долазе.

Ојачајмо нашу неумрлу наду и непоколебљиву веру да ћемо следећи Божић дочекати у слободи, а ми српски емигранти у нашим градовима и селима, слободној српској земљи.
То је оно зрно које нас одржава. Та нада и вера су онај пламен живота који не сме да се угаси.

154239.bСви православни Срби и Српкиње, на којем год парчету окупиране српске земље се налазили, у емиграцији, заточеништву, или у својим домовима, нека не забораве ко су, одакле и од кога потичу.

Нека се зачује српска песма, нека загрми српски глас ако већ не сме пушка. Нека се чује смех и жамор српске деце. Јер и у ропству се слави Божић.

Прекрштени на огњу бадњаци нека нам буду видело у тами. Ватре које се вековима пале на Бадње вече биће нам пламен којим ће нам Господ обасјати пут ка слободи.

„Рођење Твоје Христе Боже наш, засија свету као светлост познања. Јер њиме се они који су служили звездама научише да се клањају Теби, Сунцу правде. И да тебе познају као Исток с висине, Господе слава Теби“.

Браћо православни Срби све вас са љубављу поздрављам громким традиционалним поздравом
Мир Божији
Христос се роди!

Ваш брат у Христу Горан Давидовић

Срећан Празник Рождества Божић

Post navigation