Насиље у Србији никоме није и неће бити дозвољено, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поводом инцидента на трибини у Бешки код Инђије.

„Насиље неће бити толерисано, од било кога да долази, па био тај члан СНС, ДС, неке друге странке или невладине организације“, рекао је Стефановић истичући да су Србији потребни мир и стабилност.

Наводећи да ће тужилаштво одлучити о квалификацији свега онога што се дешавало синоћ на трибини у Бешки, Стефановић каже да је истина да је тај скуп организовала Месна заједница Бешка, те да и ако је било чланова и симпатизера СНС, право је сваког човека да присуствује јавној трибини која је организована у складу са законом.

Објашњавајући догађања која су изазвала инцидент на трибини на којој је био и хашки осуђеник Веселин Шљиванчанин, Стефановић је навео да је деветоро активиста Иницијативе младих за људска права, од којих су неки из Београда, а неки из Шапца, дошло на трибину очигледно да би је насилно прекинули.

„Дошли су у салу и почели да изазивају неред, кошкање, да вичу да развијају транспаренте, да се гурају са људима и том приликом су повредили новинарку телевизије Срем“, каже Стефановић наводећи да се синоћ јавило и више од 20 особа које су у инциденту задобиле лакше повреде.

Стефановић каже да се на снимку види да на активисте Иницијативе младих за људска права нико није насрнуо, а да су два момка која су била у публици из револта поцепала транспарент који су развили активисти Инцијативе младих за људска права.

„Ниједно насиље не оправдавам, али ови људи су изазвали насиље, ушли су на трибину коју је неки други организовао и нажалост насиљем покушали да ту трибину прекину. Не разумем шта је била идеја. Надам се да нико не жели да се вратимо у време када је Национални строј упадао на трибине Филозофског факултета као што је било 2005. и насилно прекидао трибине“, рекао је Стефановић.

Извор – Инфо НСФ, Танјуг

Стефановић: Време кад је Национални строј упадао на трибине

Post navigation