Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

У новосадском Вишем суду јуче је настављено суђење поводом сукоба који се збио пре готово десет година између две веће групе на Кеју код Дома Војске у Новом Саду, у којем је било неколико повређених.

У  наставку доказног поступка само је саслушан један сведок, зато што је бранилац другооптуженог, због својих здравствених тегоба, тражио да се главни претрес одложи. Тако је репродукција видео-записа одложена за наредно рочиште.

Сведок Предраг Г. из Прибоја, против ког је поступак у том предмету обустављен, јуче је навео да се мало чега сећа после десет година, али да се случајно затекао на лицу места као појединац, а не као припадник икаквих група јер је шетао док је био у посети родбини.

“Хтео сам да одем на пиће у Дом Војске Србије”, казао је јуче тај сведок. “Ја сам био уз ову групу која је имала српске заставе и викала „Србија, Србија”. Ови други су били агресивнији и бацали су каменице уз псовке. Окривљене не познајем“.

Он је додао да је било гестикулација скупине уз коју се он затекао, али да се оне могу повезати са сличним и с покретима руку навијачких група или оних који су се „могли видети у старом Риму”, а не с фашистичким поздравима.

“Није дошло до директног сукоба зато што су између те две скупине били ограда и кордон полиције“, додао је он.

На питање заменика вишег јавног тужиоца колико често долази у Нови Сад, и да ли је икада раније ишао на пиће у Дом Војске, он је одговорио да долази повремено и да никада пре није био на поменутој локацији.

“Не знам шта је лоше што су ови поред мене скандирали „Србија Србија”” , казао је Предраг Г., на шта га је председница већа упозорила да треба да се држи чињеница, а не коментара.

Подсетимо, након више од 20 заказаних рочишта која нису одржана из разноразних разлога, јуче је у новосадском Вишем суду суђење настављено. Доказни поступак отворен је 17. октобра прошле године.

Окривљени се терете да су испровоцирали најпре вербални, а потом и физички сукоб учесника скупа и лица окупљених у Дому Војске тако да је са стране учесника јавног скупа у правцу Дома Војске бачено неколико флаша те је након тога дошло до туче између те две скупине и угрожавања сигурности учесника у колони пријављеног скупа. Том приликом су четири особе задобиле лаке телесне повреде у виду расекотина у пределу главе, чиме је извршено кривично дело изазивања националне, расне и верске мржње и нетрпељивости.

ИзворДневник

Суђење Горану Давидовићу и у његовом одсуству

Post navigationDeprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80