Кад су се коначно пребројали сви гласачки листићи, било је јасно да се буђење грчког народа наставља. У Атини је кандидат за градоначелника Илијас Касидијарис освојио 16,2 % гласова, што је двоструко више од 8 %, колико су му лажне анкете предвиђале. Овај изборни успијех такође показује раст подршке од 9% „Златној зори“ у највећем граду Грчке.

Ово је изузетан успијех: „Златна зора“ је једина странка у грчком парламенту која није имала приступ средствима за кампању, странка са цијелим руководством у затвору, са медијском хајком система подређеној ширењу лажи о „Златној зори“ и нападу и убијању њених присталица, као и генерално под нападом завјере да се подрије воља грчког народа.

greece-neo-nazi-golden-dawn-local-elections-athens-ilias-kasidiaris
Golden-Down_elexion

Национална револуција се наставља

Илијас Панагиотарос, кандидат за гувернера из редова „Златне Зоре“, такође је добио снажну подршку (11,1%) у региону Атика. Као странка, кандидати „Златна зоре“ у просјеку су освојили 11-12 % гласова и изабрани су на више локалних позиција упркос бројним изборним крађама и преварама.

Чак и на сам дан избора, „Златна Зора“ се суочавала са вишеструким изазовима. У западној Атици, анархистички гангстери извршили су насилне нападе на бираче и представнике „Златне Зоре“ у циљу терорисања грчких грађана да гласају за кандидате које Самарас одобрава. Полиција под контролом система као и обично није реаговала на ове нападе.

Добра вијест за све националне револуционаре је да је Златна зора тријумфовала упркос вишеструким изазовима који су усмјерени против слободе, грчког народа и државе. Двије суноврат странке ПАСОК и Демократска љевица ,као и ционистички и глобалистички медији, нису скривали свој бијес због масовне подршке грчког народа „Златној зори“.

Број освојених посланичких мјеста и процентуално освојених гласова:
Источна Македонија-Тракија – 6,02% – 2 мјеста
Централна Македонија – 8,74% – 3 мјеста
Западна Македонија – 4,74% – 1 мјесто
Епир – 3,94% – 2 мјеста
Тесалија – 6,92% – 2 мјеста
Јонија – 5,17 – 1 мјесто
Западна Грчка – 7.85% – 2 мјеста
Централна Грчка – 8,97% – 2 мјеста
Атика – 11,10% – 6 мјеста
Пелепонез – 8.97% – 2 мјеста
Сјеверни Егеј – ниједан кандидат
Јужни Егеј – 5,76% – 2 мјеста
Крит – 3,38% – 1 мјесто
Солун – 7,7% – 2 мјеста
Атина – 16,11% – 4 мјеста

Актуелни трендови показују да ће „Златна зора“ направити значајан резултат и на Европским изборима.

преузето са портала НСФ Републике Српске

Ко је истински победник локалних избора у Грчкој

Post navigation