antifa20151007Делегација Лиге социјалдемократа Војводине, предвођена лидером Ненадом Чанком положила је данас, поводом осме годишњице „велике Антифашистичке шетње“ у Новом Саду, венац на споменику жртвама Рације.

Инцидент у башти пивнице Војске Србије на кеју у Новом Саду десио се 7.октобра 2007. након забрањеног Српског марша и још два скупа које је заказао Горан Давидовић.

20071011032840nacionalni_stroj_novi_sad_antifasisticki_mars_davidovic_kameniceИз колоне од око 1000 људи, од којих је било стотинак најагресивнијих, бацане су каменице, цигле и флаше на башту у којој се налазио Горан Давидовић са око 80 Срба који су успели да се пробију до ресторана кроз неколико обруча. Након њиховог напада жандармерија је напала и ухапсила људе у башти пивнице који су били нападнути, али и неколико насилника из колоне такозваних „антифашиста“. Они који су напали су ослобођени, а Горан Давидовић и остали који су нападнути су оптужени. Сви који су повређени, укључујући и стране новинаре, повређени су од каменица Чанкове и Чедине руље која је аутобусима довожена из других градова. Цео Нови Сад то зна.

Зато је срамно да Ненад Чанак и његова странка имају толико мало части када изнова и изнова понављају лажи о инциденту од 07.октобра 2007. па га још и обележавају као некакву „победу“.

Извор

Злочинац се враћа на место злочина. Чанак обележио годишњицу

Post navigation