Интервју Горана Давидовића за италијански дневни лист RINASCITA 5.септембар 2008

Горан Давидовић је млади лидер једног новог српског патриотског покрета НСП ( Нови Српски Програм). Као жртва новинарске пропаганде, Давидовић је за српску јавност „лош момак“:
„Новинари су ме представили у лошем светлу. То се десило као последица изведеног протеста током једне трибине војвођанских сецесиониста на новосадском универзитету у новембру 2005. На универзитету је забрањена политичка пропаганда, али ови милитантни сецесионисти су одржавали трибину да би представили своју антинационалну политику. Четворица наших другова били су пребијени и избодени. Ми смо ухапшени па изнова хапшени у затвору зато што су инсценирали поновно хапшење за тв камере и државне новинаре радио телевизије Србије (РТС). Од тог момента сам постао опасност“.

Разликујете се од осталих патриотских покрета као што су Образ и Српска радикална странка:
“Ми смо једна модерна организација, представљамо се новом тематиком, новим паролама, новим устројством, новим начином обраћања, поштујемо православље али смо мање везани за Српску православну цркву, нисмо шовинисти, и немамо религиозне прерасуде. Ми смо патриоте“.

Настао током 2005 Национални строј је од самог почетка морао да се носи са репресивним мерама српског режима који је на нивоу јужно-америчких диктатура..
Давидовић проводи једно време у затвору, мучен и злостављан. Али овај период утамничења доноси му једну значајну популарност.

Шта мислите о хапшењу Радована Караџића?

„Караџићево хапшење се десило раније, али је власт то крила да би се ублажило и припремило мишљење јавности због приреме нових преговора са ЕУ: Полиција га је ухапсила нелегално, као што се често дешава код нас. Нпр, кад су мене хапсили прекршили су 16 чланова Устава Србије, поред бројних кршења кривичног законика! Иза Караџићевог хапшења се међутим крију енглеска и америчка тајне службе.
Српски новинари су имали кључну, основну улогу у овој операцији. Они су специјалисти за креирање афера, стручњаци да направе од муве слона. Српски новинари су каста пропагандиста. Постоје три врсте: они који праве пропаганду, они који преписују и они које ништа не интересује. С друге стране постоје и храбри новинари, људи који чак и својим животима плаћају за озбиљно и часно истраживачко новинарство“.

Какво мишљење имате о Радовану Караџићу, да ли сте га некад срели?

„Нисам га никада срео, превише сам млад. Али упознао сам људе блиске Караџићу: Мирослава Тохоља, писца Брану Црнчевића, сенатора Републике српске Иванишевића.
Пропустио сам прилику да видим Караџића под именом Драгана Дабића кад је одржавао једно предавање о алтернативној медицини у Новом Саду. Да сам знао да је он у питању отишао бих сигурно.
Радован Караџић је велики српски патриота посебно због свог политичког деловања у настојању да сачува српски народ од истребљења. Имамо велико поштовање према њему и његовом делу.
Људи су бесни иако ћуте у случају Караџић али из те тишине васкрснуће Срби.
Земља је задужена преко 30 милијарди евра. То је једна катастрофална ситуација.
Радован Караџић је још увек вољен у Србији, без обзира на вишегодишњу пропаганду Још вољенији је Ратко Младић, још поштованији, као један велики војни стратег. Срби неће заборавити Караџића и Младића. Медијска пропаганда и психолошки рат деценијски су експеримент који се спроводи над Србима стварајући сталне поделе у нашем друштву, али још увек постоји нада за препород“.
Русија је опкољена атлантистима и то одвајање од ње утиче на слабљење положаја Србије. Верујете ли да би Русија требала да промени правац деловања, да ли има наде да се може нешто десити?

„Русија мора да штити своје интересе, који су често и интереси Србије. Годинама је била принуђена на одбрамбени став, није могла да напредује. Проблем је што је Путин изабран тек у лето 1999 и што је судбина хтела да кад је Србија имала јаку владу у Русији буде Јељцин, а сад кад је у Русији Путин у Србији су на власти издајници“.

Социјалистичка партија , коју је основао Милошевић, је у првом реду одговорна за Караџићево изручење. Како коментаришете такву издају?

„Савез комуниста Србије имао је две струје, Милошевићеву совјетску и атланско-демократску Ивана Стамболића, вероватно финансирану од ЦИА-е. Прво су се били раздвојили да би се поново ујединили као Тадићеви савезници. Зато је таква издаја врло нормална и предвидљива“.

Шта мислите о Слободану Милошевићу?

„Милошевић је одувек водио штетну и погубну политику по Србе. Он је пристао на Дејтонски споразум, предао је Сарајево Изетбеговићу, Славонију Хрватима. Напустио је Републику српску Крајину и Републику српску у Босни. Повукао је војску са Косова и поклонио Косово НАТО-у. Постоје претпоставке да је био убачен, обична марионета. Некад је био њујоршки банкар а под његовом влашћу су се одиграле пирамидалне преваре и покраден је новац из државне касе.
Али без обзира на све то, свој живот је завршио бранећи српски народ од оптужби. Парадоксално је то што је свој живот завршио на сјајан начин, као патриота. Славно“.

Хашки суд је ослободио Насера Орића и Харадинаја. Шта мислите о томе?

„Срби су изгубили рат, не војно. Изгубили су га због корупције и кукавичлука својих политичара. Трибунал је настао да би криминализовао Србе и приморао их да плате енормне надокнаде Хрватима, Шиптарима и муслиманима у Босни.
Рачун су одувек плаћали Срби, што за време краљевине Југославије од 1918 што под Титовом Југославијом па чак и сад. Разлог за то је што смо најбројнији балкански народ који се никад није сагињао, који је одувек имао достојанство, а плаћамо и због нашег братства са Русијом. Америка не жели да постоји једна јака српска држава која је повезана са Русијом. Желе нас под чизмом. Из овог разлога више Срба има у дијаспори него у отаџбини. Школовани људи су принуђени да раде за ниска примања или да емигрирају. Ми смо раштркан народ. У егзилу.“

Шта мислите шта ће бити следећи атак на државни суверенитет Србије?

„Један од следећих пројеката је сецесија Војводине. Властодржшци желе да Војводина уђе у ЕУ као независна република. Војвођанске границе су исцртане на Титовом столу по Черчиловом налогу. Срби чине 70% становништва Војводине, а остатак су мањине које су интегрисане и живе у миру. Пошто се не могу наћи етнички сукоби, игра се на карту лигашке пароле – сви новци иду у Београд. Главни сецесионисти су из Лиге социјалдемократа Војводине, неокомунисти блиски Тадићу.
Мађарске партије су подржане и финансиране од стране мађарске владе која је заинтересована да анектира регион Бачке, профитирајући на слабости централне српске власти. Поједини новинари имају задатак да сваку кафанску тучу између Срба и Мађаре уздигну на међунационални инцидент и претворе у међународни сукоб.
Док је Војводина као регион демилитаризована, Мађарска има велику НАТО базу одмах уз границу. Србија је повукла сву артиљерију која може да досегне до мађарске границе, док са друге стране хрватска обавештајна служба контролише целу Војводину а Хрвати купују земљу у Војводини. Ситуација је због тога јако тешка по српски народ на северу Србије.
Иза свега овога стоје америчка администрација, мађарска влада, Џорџ Сорош, америчке и немачке НВО “.

Од Србије полази борба за спас Европе. Да ли знате да сте на најистуренијем европском фронту против новог светског поретка?

„Део народа, због умора од вишегодишње пропаганде, ратова, како војних тако и медијских, пао је и попустио. Али још увек постоје групе патриота који се боре против новог светског поретка и против српске владе која не представља никакве народне интересе, шта више антинародна је, издајничка“.

Шта мислите о Дугиновом евро-азијском покрету?

„Не постоји сарадња са њима , у нашем покрету један део има симпатије за Дугинове идеје а други не разматра евроазијство. Њихова програмска основа је антиамеричка и патриотска као и наша“.

Како се односите према Српској радикалној странци?

„У нашим редовима су многи бивши чланови и симпатизери СРС, чак и из руководства. Имамо поштовања према СРС као млађа и мања организација. Заиста верујемо у неопходност уједињења патриотског фронта, али се надамо рођењу једног новог националног про-руског покрета, који неће бити дволичан по питању ЕУ.
Ипак током избора, на којима не учествујемо због проблема са репресијом о којима сам већ причао, надамо се јединственом фронту патриотских партија“.

Како се односите према антиционистичком и антиамеричком отпору у Либану, Палестини, Венезуели?

„Ми нисмо шовинисти и немамо религијске предрасуде. Подржавамо све оне који су патриоте и боре се за слободу свог народа. Палестинце и њихову борбу подржавамо одувек“.

Историјско италијанско-српско пријатељство је угрожено акцијама владе Италије која је подржала бомбардовање против Београда и отцепљење Косова.
У нашој земљи су још увек преостали слободни људи који подржавају српску ствар. Да ли имаш неку поруку да пошаљеш пријатељима Италијанима?

„Добро смо упознати с тим да је италијански народ пријатељ српском народу, и знамо да је Италија под атланском окупацијом. Срби још увек имају јак осећај пријатељства према Италијанима и немају никакав анимозитет. Надамо се једној јакој сарадњи међу патриотским слободарским покретима две земље . Потребно је супротставити се двема силама анти-италијанским и анти-српским које делују на балкану: идеологији велике Хрватске коју подржавају Ватикан и Немачка и оној велике Албаније која је подржана од Америке. Морамо се држати чврсто заједно!“

разговор водио Марко Багоци (RINASCITA) У Трсту
уз сарадњу С.Новаковића
превод са италијанског А.Д.

Интервју за италијански дневни лист RINASCITA

Post navigation