Улазак српске војске у Нови Сад или лигашки празник?

09.11.1918 војска Краљевине Србије ушла је у Нови Сад, у ослобођену Српску Атину. Војници предвођени мајором Војиславом Бугарским сигурно нису ни могли да сањају у најцрњем сну да ће се много година касније у српском Новом Саду родити нови Срби „маџарони“, сепаратисти који не желе да живе у Србији.

Дан уласка српске војске данас је у Новом Саду ове 2012. године обележен пристојно. Намерно не кажем достојно, јер је све то скромно и прескромно, увек уз неки грч. Као да се Срби извињавају што су ушли 1918. У српски град.
Али, први пут је учињено нешто на нивоу града и државе и то даје неку наду. Свакако је учествовање патријарха СПЦ, министра војног и егзерцир једног вода војске РС унело наду у срца Срба из Новог Сада.

На данашњи дан 1918. српска војска је ушла у Н.Сад. Комуњаре,усташе и „маџарони“ још то не могу да преболе. Зато данас славе Кристалну ноћ. А то им није довољно него су измислили да је тај дан „међународни“ празник.

„Међународни дан …“ Чега?

У медијима смо данас могли пронаћи текстове у којима се пише о „обележавању Међународног дана борбе против фашизма“. Нигде немамо ближе податке о томе, и збуњени конзументи медијског смећа гутају у свом незнању све што им се сервира.
Никакав међународни дан се не обележава данас нигде у свету. А злоупотреба једног догађаја из историје Немачке је више него очигледна.
На страну то што Немачка данас обележава пад Берлинског зида, а Израел не обележава ништа.

09.новембра 1938. у градовима широм Немачке су избили немири због убиства од стране Јевреја немачког секретара амбасаде у Паризу. Током немира тога дана страдало је неколико десетина грађана јеврејске националности, многи су пребијени, а лупани су излози радњи и уништаване синагоге. Бес немачког народа се тако каналисао против јеврејског и тај дан се у историографији назива „Кристална ноћ“ . Занимљиво је да се против тог термина многи буне јер има двојако значење и може у многим језицима да означава нешто „блиставо“. Да сад не улазим у историјску анализу овог догађаја који је по многим историчарима био увод у прогоне Јевреја у Немачкој, јер то није тема овог текста.

Међународни дани, годишњице или празници су они које промовише или установљава Генерална скупштина Уједињених нација, УНЕСКО или макар нека друга међународна светска организација. Наравно постоје и друге међународне организације, Европске уније на пример, Несврстаних, и слично, које такође прописују или празнују неке дане и историјске догађаје и означавају их као „међународне“. Како се нека држава одлучује да једне призна а друге не, то зависи од државе.
Овде дајем листу на енглеском међународних дана опште познатих и признатих:

http://en.wikipedia.org/wiki/International_observance

Апсолутно сам одустао од потраге где је то прописано обележавање „Међународног дана борбе против фашизма“, ко је установио обележавање и када?

Дан проналазача или Дан против фашизма?

Немогуће је у мору саопштења и текстова наћи те податке. Из простог разлога јер не постоје. Тај дан као „међународни“ једноставно не постоји.
Чак је немогуће утвдити и званичан назив дана који обележавају антифа лудаци и незналице. И ту се разликују подаци.
Неки од наслова које сам имао прилике да видим су:
-Међународни дан борбе против фашизма, расизма и ксенофобије
-Дан борбе против фашизма
-Међународни дан борбе против фашизма, расизма, антисемитизма и ксенофобије
-Дан борбе против, фашизма, нацизма и антисемитизма
-Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма.
-Светки дан борбе против фашизма…

Варијације назива ових незналица, папагаја без крила, копи-пејст новинара и разнородних идеолошки шарених будалетина, су више него бројне.

Једини „међународни“ траг који сам ја пронашао а да има везе са овом темом је тај што од 1995 године извесна НВО под именом “United” води кампању у ЕУ земљама да се 9.новембар прогласи „Међународним даном борбе против фашизма и антисемитизма“.

Тај дан се не обележава под овим именима које сам горе навео чак ни у Израелу. Толико о томе.

А шта обележавају Лигаши и остале усташе?

Али, код наших комуно-усташких цепаница у окупираној Србији, нарочито у Новом Саду и Београду овај празник је из неког разлога врло битан.
Да видимо зашто је то тако.
У саопштењу због скидања „заставе АПВ“ са неких зграда издали су саопштење у коме стоје неке врло занимљиве тврдње. Ево дела саопштења једне од водећих антисрпских партија, Лиге социјалдемократа Војводине:
„Још је страшнија симболика коју има тај чин на данашњи дан, међународни Дан борбе против фашизма, расизма и антисемитизма.

На данашњи дан, 9. новембра 2005. године група неонациста је упала на антифашистичку трибину на Филозофском факултету у Новом Саду. Вођа Националног строја и човек који је због тога напада кажњен на годину дана затвора због изазивања националне, расне и верске нетрпељивости Горан Давидовић“.
Ко жели цело саопштење има га на њиховом сајту.
http://lsv.rs/vesti/vraticemo-zastav…jvodine-11302/
Дакле, испада да они обележавају тај „Међународни дан“ због извесног „упада“ извесних „неонациста“ који се десио „на данашњи дан, 9. новембра 2005“.
Лигаши значи и мене обележавају данас. Пише им у саопштењу.
Након грохотног смеха, запало ми је и ово што сам копирао из саопштења ЛСВ :“Vojvodina je multietična i multikofesionalna, tvorena i evropska regija“. Обратите пажњу на грешке „мултиетична„,“творена„, „мултикофесионална„. Били гладни, гутали слова. Најлуђе од свега, усташки Блиц их пренео све са грешкама!

Гутају слова и још понешто

Пошто нису дуго исправили те грешке (lapus calami), и гутање слова (читај копрофагију), онда можемо закључити да није грешка. А и пише у новинама, у славном Блицу, мора да је истина.
Шта значи „мултиетична“? Да ли су хтели да напишу мултиетничка? То сада нијe гутање слова него озбиљна конструкција. Да ли су мислили на грчки ἦθος, на етику? Они можда и имају више етика. Тешко је докучити.
Ово да је творена, то ми је јасно. Јесте творена је, творевина. И смрди као твор. Створена је од стране комуниста 1945. Јел су хтели да напишу отворена па прогутали слово? Не знам.
А ово „мултикофесионална“, то је већ озбиљна ствар. И мени је скоро промакло па сам прво прочитао мултиконфесионална.
Добро, прогутали слово, мање више. Мада, знајући те усташе можда и нису. Можда је нека њихова усташка шифра у питању. Има оно кофинос што је на грчком корпа.

Да ја ипак скратим. Нису они тако интелигентни да би се поигравали са речима. Они су силеџије под заштитом режима.
Замислите, ја сам подржао ДСС а та влада ме хапсила више пута док је њима издала потврду да нису сепаратисти.

Aли, лигашима се и није чудити. Свињски мисле и свињски говоре. Што би рекао Петар Кочић црни људи у белој кожи.
Чудимо се онима који се још називају Србима што то трпе?

И не ради се у мом тексту ни о Јеврејима ни о фашизму. Као што текст нема везе ни са каквим „празником“. Овде се ради о иживљавању и играњем терминологијом, јер је народ у грозном Матриксу и забављен својим јадом. Овде се ради о лажима, незнању , антифа будалама и полуобразованим новинарима који немају појма шта значи кад је нешто „међународно“.
Било би примереније да су за данас установили „Међународни дан будала“, јер би се ту уклопили итекако.
Не тако давно (2006) доказао сам на суду да не постоји такозвани „Међународни дан борбе против фашизма..“ јер никада није утврђен као такав. И то је крај.
Међународни дан посвећен нечему установљава Генерална скупштина УН. А медији и антифа у Србији су међународно признате будале. Зато им се и може да лупају.

Ваш Горан Давидовић
09.11.2012.

Мало о 9.новембру

Post navigation