Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

Deprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80

Интервју настао од 11. до 25 јуна од питања која су на форуму ФСП-а и СФ-а и на мејл упућивана Горану Давидовићу.

Пуно вас поздрављам као искреног српског патриоту и националисту којег нису поколебала честа хапшења, прогони и медијска хајка. Интересује ме ваше виђење актуелне дневно-политичке ситуације и мишљење о новој Влади коју формира коалиција окупљена око ДС-а и СПС-а? (Андреј П. – Зрењанин)

-Новостворена неприродна коалиција ДС-а и СПС-а коју неки називају „противприродним блудом“, таква је само на први поглед. Обе странке су левичарске и препуне некадашњих титоиста и њихових идеолошких потомака а познато је да се „сличан сличном радује“ што би рекли стари Латини.
Сви њихови ранији сукоби су били заправо унутрашњи сукоби на титоистичкој левици. Пошто су Стамболић и Милошевић мртви, дошло је изгледа време да жуте и црвене комуњаре закопају ратне секире са Осме седнице ЦК Савеза комуниста Србије. „Стамболићевци“ и „слобисти“ могу да наставе заједнички да разбијају и уништавају Србију. Пошто су и једни и други то радили на своје начине 20 година уназад, сада је дошло време да то раде уједињени. Можда је тако и најбоље, а не да се Срби заваравају као до сада.
Са комунистима се не иде ни на свадбу а камоли у државу. Док год не растуримо сваку левичарску организацију која мирише на комунисте, неће Србији сванути сунце слободе.
Ова „Франкештајн влада“ склепана од странака и људи „с коца и конопца“, „од зла оца и још горе мајке“, неће дуго живети. За то време биће нанета велика штета српском народу. Косово и Метохија ће бити отргнути од Србије јер ће Република Србија индиректно признати независност НАТО творевине зване „Косово“, што је већ једним делом и учињено потписивањем ССП-а.

Ваше мишљење о потписивању ССП-а и о Европској унији? (Андреј П. – Зрењанин)

-Кад се сетимо да је Милошевић наложио потписивање Кумановске капитулације после које се наша војска повукла и кад то упоредимо са скорашњим инсистирањем врха СПС-а да се не поништава ССП, ствари постају кристално јасне. Сада се коначно схвата да све свињарије које је СПС радио у прошлости и ова најновија нису биле случајне. Ради се о систематском уништавању српског народа.
Противник сам уласка Србије у Европску унију. То је једна тамница европских народа која ће почети да се распада за коју годину. Мале пукотине распада већ се виде, кад погледамо резултате у Ирској и најновију анкету у Мађарској. То је само почетак. Тај распад би могао да почне за 5 до 10 година најдуже. Врло лако би могао да се поклопи са уласом окрњене „Србије“ у ту творевину која је против-европска. Грозим се кад неки људи говоре о „Европи“, о „про-европским снагама“, „европским вредностима“. Европска унија је све супротно од тих термина.

Пошто вам је популарност заиста порасла да ли се планира нека конкретна политичка опција, партија или слично? (Вукодав – Форум српских патриота)

-Не бих рекао да ми је популарност порасла. Познат јесам то стоји, захваљујући медијској сатанизацији којој сам свакодневно изложен.
Што се тиче стварања конкретне политичке опције, нисмо седели скрштених руку.
Основана је организација под именом НОВИ СРПСКИ ПРОГРАМ за чијег сам генералног секретара предложен као члан НСП-а, и чијем ћу се уздизању посветити максимално. Нови српски програм је сасвим конкретна политичка опција која са собом носи борбу за националну слободу Срба и социјалну правду за наш народ.

Интересује ме нешто више о организацији Нови српски програм, каква је то заправо организација, јел то странка или тек зачетак будуће праве српске партије? (Андреј П.-Зрењанин)

-Нови српски програм је организација настала на тежњи Срба за слободом, истином и правдом. Председник је Александар Ного, а у организацију су укључени многи Срби и Српкиње са којима сам прошао многе тешке тренутке и којима верујем.
НСП ће се залагати најискреније и бескомпромисно за националну слободу и социјалну правду. Бориће се за слободу говора, савести и мисли који су загарантовани уставом ове земље, уз поштовање свих закона и цивилизованих норми понашања.
НСП се може сматрати зачетком будуће партије која ће бити покренута када за то буду сазрели услови. До тада НСП ће радити све оно што би радила и било која модерна патриотска партија у Европи.

Занима ме да ли можемо очекивати у скорије време политички ангажман Горана Давидовића ? Да ли ће бити предавања, промоције књига, медијског појављивања? (simeonsrb – Форум српских патриота)

– Мој политички ангажман ће бити видљив онолико колико ми околности буду дозвољавале. Није све што радимо забележено на медијима окупиране Србије. Радимо ми свакодневно на придобијању српске омладине за нашу ствар, иако много људи то не зна. Тако да моје политичко ангажовање заправо и не престаје, иако је то широј јавности непознато.
Оно што је познато је да су нам у задњих девет месеци забранили на разне начине чак пет јако битних скупова. То све ствара јако лошу атмосферу. Доста пута нам људи не желе изнајмити салу или просторије за окупљање, чак и за велики новчани износ,боје се прогона и репресалија. Режим тако жели постепено да нам улије безвољност, апатију и да нас тако уситни, разбије на мање групе, „удави“ у медијском мраку, и онемогући свако јавно деловање.
Промоција моје књиге, на пример, никад није ни одржана. Јако је тешко нешто организовати под таквом пресијом, наши људи су уморни од забрана.
То није створило онолики дефетизам код наших људи колики су очекивали они који нам то раде, али није остало потпуно без последица.
Ми ћемо учинити све да се у својој земљи не осећамо као у туђој. Биће промоција и биће предавања, радимо на томе.

Шта се дешава са многобројним судским процесима који се воде против вас или које ви водите? (А.С. Нови Сад)

-Седница Врховног суда одржана је 6.јуна, на њој су разматране наше жалбе на скандалозну пресуду Окружног суда у Новом Саду из 2006 године. То је пресуда према којој сам ја осуђен на годину дана због вербалног супростављања насилницима из АФАНС-а. Још увек чекамо шта ће Врховни суд одлучити. Лично сам оптимиста јер пресуду Окружног суда која је донета под притиском, ни пас са маслом не би појео. У најмању руку би се морало ићи на поновљено суђење.
Поред тога чекам још увек шта ће другостепени Општински суд у Новом Саду одлучити поводом моје жалбе на противзакониту пресуду извесне Такач –Галфи Кларе по којој треба да платим Динку Грухоњићу 500.000 динара на име душевних болова због моје књиге. То је да подсетим онај процес у коме сам демонстративно напустио судницу јер ми је госпођа Такач ускратила српски језик што је противно законима ове земље. Жао ми је што нисам против ње поднео кривичну пријаву за националну мржњу.
Чекам још шта ће се десити поводом две истраге које корумпирани органи ове државе воде против мене. Такође чекам на решавање судбине две кривичне пријаве поднете против оних који су организовали напад на људе у башти дома војске 7.октобра прошле године.
Што се тиче неких парница које сам водио, као на пример против радија 021 због лажи о Српском маршу и против Грађанског листа због надимка „Фирер“, поступци су обустављени, што је донекле до корумпираног суда а донекле је и моја грешка јер нисам више истрајао на томе. Водити парнице је јако напорно и финансијски и физички тако да не бих никоме препоручио.

Били сте ухапшени због претњи новинару Динку Грухоњићу, а када су вама претили нико није ухапшен, да ли је дошло време да узмемо правду у своје руке? (Zoki – Београд)

– То са наводним претњама Грухоњићу је била баш одвратна епизода која је показала да ми Срби у Војводини спадамо у грађане другог реда. Ја сам раније добијао неке претње то је тачно, одавно их не добијам. Мој адвокат је поднео кривичну пријаву против сина проф.Перовића, али то се одуговлачило. Наравно да није ухапшен, на крају је вођен процес на чијем крају је Перовићев син осуђен на „судску опомену!“.Није чак добио ни условну затворску казну. Сваки коментар је сувишан.
Ја сам изабрао легалан пут кроз институције система и ићи ћу њиме до краја.
Кад тај крај дође, ако не добијемо задовољење, потражићемо и алтернативне методе борбе за правду. Надам се да до тога неће доћи, али свакако ћемо бранити наше животе и животе чланова наших породица у то нека кукавице које прете буду сигурни.

Колико је уопште могуће као искрен националиста изаћи на политичку сцену а избећи тотални линч, и да ли би евентуални излазак на политичку сцену значио „кориговање ставова“? (Вукодав – Форум српских патриота)

-Онај који је искрени српски националиста, истински српски националиста како ја волим да кажем, мора бити спреман на све. Ако мислите на медијски линч ја га се не бојим, јер сам га толико пута преживео да сам се временом навикао.
Ако мислите на физички линч, до тога још није дошло у мом случају, али и ако дође то је цена борбе. Јер ми се налазимо у својевсрном рату и не можемо очекивати да ће нас непријатељи мазити или дочекивати са хлебом и сољу.
Према томе не верујем да је борба могућа без атаковања непријатеља на нас, и то свим средствима која им стоје на располагању. То је ризик који са собом носи сваки српски националиста, а ми поготово, као једини истински српски националисти, као српски национални – револуционари.
Што се тиче изласка на политичку сцену и кориговања ставова, ваша бојазан је безразложна. Кориговања ставова неће бити, бар у мом случају.
Са друге стране истина је да се ако желимо учествовати у јавном политичком животу или ако желимо на изборе са легалном политичком партијом, морамо се ускладити са законима и Уставом ове земље као и са међународним нормама и уопштеним општеприхваћеним правилима. Да ли ће то вазални режим прихватити, као културу друштвено-политичког цивилизованог понашања, ја то не могу знати.

Да ли мислите да ће Ненад Чанак и његова плаћеничка багра из ЛСВ-а покушати да одвоје Војводину од Србије и ако пробају какав ће сценарио имати та прича? (Hacksaw – Форум српских патриота)

-Ненад Чанак у покрајинском парламенту АП Војводине има 6 посланика. Његова коалиција „Заједно за Војводину“, у којој су поред њега још неке комби аутономашке странке, није ишла на покрајинске изборе са коалицијом ДС-Г17 као на републичким изборима. Релативно гледано лоше су прошли, једино је погубно што деле власт са демократама у Новом Саду.
У покрајинском парламенту коалиција око ДС-а има чак 64 посланика од могућих 120 тако да имају већину без Чанка. Према томе неће им Чанак бити потребан као у прошлом сазиву, тако да их неће моћи ни уцењивати. Због тога Чанак неће моћи тако лако да протура своје сепаратистичке пројекте као до сада.
Аутономаши-сепаратисти у Војводини имају око 9 одсто бирачког тела, и њихове присталице броје око 60 до 70.000 људи. То јесте велика и забрињавајућа цифра, јер толики број екстремиста није за потцењивање. Ипак, ситуација је нешто боља него пре 4 године , јер ће доћи до смањења Чанковог утицаја, и то можда даје наду за Србе у северној српској покрајини.
Не треба заборавити да и међу демократама овде на северу имамо понекад и веће аутономашке екстремисте него у ЛСВ. Управо демократе су омогућиле да лигаши издејствују заставу покрајине и да се усвоји омнибус закона који од Војводине прави државу у Србији.
Што се тиче сценарија за одцепљење Војводине од Србије, претпоставка је да ће се ићи на стварање међунационалних сукоба између Мађара и Срба и на инсистирање за стварањем покрајинске полиције. Та фаза је већ почела.

Ово питање се тиче принципа „Отпора без вође“. Узимајући у обзир да важност нашег покрета постаје све већа, и да ћемо имати све озбиљније задатке, није ли боље да имамо вођу, и да то будете ви Горане? (Кнез Данило II – Форум српских патриота)

-Драгош Калајић велики човек, уметник и један од битних идеолога српских националиста, једном је написао да „српски националистичку покрет мора бити као хидра са сто глава“. Српски национални отпор тиранији и окупацији не може се свести само на јавно политичко деловање којим се ја бавим. Ми не живимо у држави у којој се закони поштују, према томе наш отпор не може бити фокусиран само на моје деловање. Ако би се све свело само на моју главу, тирани и окупаторске слуге би лако одсекли ту главу и завршили посао.
Не треба нама „Горан Давидовић“ као вођа, већ нам је потребно да обучимо стотине Срба да могу да ме замене у сваком тренутку, да имамо младе и образоване кадрове који ће у сваком тренутку моћи да стану за говорницу или пред микрофоне телевизијских емисија или пред окупљене Србе и да пренесу истину која гласи:“Ово је наша земља!“. Требају нам стотине младих вођа који ће да артикулишу и искажу јавно наш политички основни циљ који гласи: „Србија мора припадати Србима!“
Лично немам амбиције да будем вођа, али имам велике амбиције да подстакнем као активиста и припадник организације „Нови српски програм“ хиљаде младих Срба на борбу за слободу. Може се рећи да сам глас „вапијућег у пистињи“, али моји саборци и ја не мислимо да је то узалуд.

Кад ћемо на власт? (milоca – Форум српских патриота)

-Искрено речено најбитније је освојити слободу за нашу земљу и наш народ. Ми ово не радимо због пуке власти. Могуће је да никад нећемо доживети да будемо на власти и да уживамо плодове своје мукотрпне борбе за слободу, али морамо се трудити из петних жила да бар наша деца и унуци доживе слободу.

Једном заувек треба да раскрстимо са два питања везана за Ваше име. Да ли сте вођа Националног строја? Који је Ваш надимак, или да ли уопште имате неки надимак? (Srafciger – Стормфронт)

-Мислио сам да је то питање одавно решено и да су све недоумице непостојеће. Нисам вођа Националног строја из простог разлога јер је то немогуће. Чак су и неки медији почели да увиђају глупост те лажи па су почели да ме ословљавају као „идеолог Националног строја“, затим „идејни вођа стрoјеваца“ иако ни то нисам. Мислим да ће мојим политичким ангажовањем у новооснованиој организацији „НОВИ СРПСКИ ПРОГРАМ“ и та глупа излизана титула „вође или лидера Националног строја“ пасти у воду и за шире народне масе.
Што се тиче измишљеног надимка који користе још понегде у пропаганде сврхе, та лаж је одавно демаскирана. Немам надимак, а тај који су ми измислили у пропаганде сврхе је депласиран и све га мање и моји непријатељи користе.

Када ће изаћи друга књига Горана Давидовића? (Obilic – Форум српских патриота)

-Било је планирано да изађе књига под називом „Суђење здравој памети“ која би се бавила суђењем 18-очланој групи у Новом Саду и која би била заправо други део књиге „Случај Национални строј“. Највероватније ће прва књига бити реиздата а ова друга која је доста краћа биће придодата, тако да би друго издање књиге „Случај Национални строј“ заправо било проширено издање са епилогом.
Тај епилог „суђења Националном строју“ никако да доживимо.
Поред тога у припреми је и књига која би укључивала моје текстове и једну ширу анализу ситуације у Војводини и дешавања око забрањеног Српског марша. Још нисам сигуран како ће се та књига звати, али она је скоро готова и спремна за штампу. Чим буде новца биће реиздата прва књига и издата друга.

Који су ваши политички узори? (Obilic – Форум српских патриота)

-Тешко је рећи, не знам да ли их заправо имам. Постоје људи којима се дивим и у нашој и у светској историји. Од наших српских националиста који су се бавили политиком у последњих 100 година то су рецимо Љотић, Јаша Томић, Васа Пелагић…Али да су ми баш узори и нису, јер не бих желео да завршим трагично као они, а и нисмо идеолошки исти иако имамо додирних тачака.

Моје питање је везано за вашу предизборну подршку ДСС-у. Желео бих лично од вас да чујем мало више о томе? (GvozdeniKrst – Стормфронт)

-Писао сам о томе на Форуму али у кратким цртама могу поновити.
Није постојала никаква моја „предизборна подршка ДСС-у“. Једноставно их нисам подржао ни на који начин! Нисам звао људе да гласају за њих нити да уопште гласају.
Б92 је по налогу предизборног штаба ДС-а исфорсирао један мој текст на блогу, једну моју краћу анализу пред изборе какву увек правим. У тој анализи ја се похвално у пар реченица односим према промени неких ставова појединих људи из ДСС-а. Те реченице су последњи дан коришћене у пропаганди ДС-а, како ја тобоже подржавам ДСС. Поприлична будалаштина која не пије воду осим код неинтелигентних људи.
Нажалост после се то мало проширило и као свака лаж у Србији добила крила уместо кратких ногу.
Свашта сам имао прилике да прочитам , те како сам наводно „подржао ДСС у свом саопштењу, па како сам „позвао народ да гласа за ДСС“, и сличне будалаштине. Нити је неко саопштење постојало, нити сам ја изашао на гласање. Али нажалост народ је слуђен у Србији па је и овако нешто могуће протурити у пропаганди.

Ваше мишљење о Војиславу Коштуници? (Србија Србима – Форум српских патриота)

-Познато је да сам један од огорчених скептика у погледу Коштунице, као што сам и његов најватренији критичар дуги низ година. Много је погрешних потеза Коштуница урадио протеклих 18 година, нарочито од када је на овај или онај начин у власти од 2000 године.Његова владавина ће бити запамћена највише по хапшењу српских патриота, за време његове полиције ухапшено је на стотине српских патриота. И ја сам међу њима, привођен сам , узнемираван и малтретиран десетину пута.
Коштуница који се стално позивао на закон и Устав није био гадљив на најбруталније безакоње и то сам осетио на својој кожи. Али, да не увлачим превише личних ствари у мој однос према Коштуници, треба рећи да се политички дискурс његове странке радикално мења, и ја ту промену и тај заокрет поздрављам и помно пратим заједно са мојим сарадницима. За сада иза промењене реторике не стоје конкретна дела. Моје неповерење према њему је разложно и правично и постојаће док ме Коштуничина дела не увере у његову добронамерност.
Много зла је учинио, и да три живота има не би могао тако лако да их окаје.

На вашем сајту и Форуму српских патриота се ошро пише о председнику Борису Тадићу, које је ваше мишљење о њему? (Zoki из Београда, Србија Србима – Форум српских патриота)

-Писао сам нешто мало о Борису Тадићу у склопу кратке анализе пред прошле председничке изборе и немам шта да додам. Тадићева тиранија расте пред нашим очима. Од једног манекена у ДС-у током деведеестих година прошлог века, Тадић је задњих година постао неприкосновени сатрап Србије и гвоздени дикатор који је слепо одан окупаторима. Сећамо се да му није страно да запрети грађанима Србије а и својим сарадницима и страначким друговима.
Осећам да ћемо се ми још нагледати Тадићевог беса и јарости. Штета коју ће у наредним година нанети Србији биће прилично велика и бојим се да га дуже времена нико нећe моћи зауставити од постојећих опозиционих странака.

Чедомир Јовановић? (Србија Србима – Форум српских патриота)

-За мене је Чеда Јовановић врло комплексна личност. Пре свега он је расиста који је прошле године имао расистички испад на суду у Београду на рочишту кад је одговарао за клевету и када је изјавио „да су му сви белци исти“. Он има донекле кризу идентитета јер је у почетку желео да буде Србин, па кад је схватио да је то глупо окренуо се острашћеном антисрпском деловању.
Увек сам се питао у чему је тајна његовог „успеха“? Новац који добија у неограниченим количинама од Американаца је само један мали део одговора. Иза њега стоје озбиљни тимови који пуно коштају и све то није ни мало наивно, али ми он не делује да је на висини свог задатка. Његова циљна група су градски падавичари и однарођени део омладине и према томе он не може никад достићи више од 5-6 одсто бирачког тела. Они који су га плаћали отпустиће га врло брзо, чим му нађу замену.
Због тога не треба бринути због њега. Кад се мало загребе по површини, иза те његове необољшевичке опасне маске агресивног трибуна, опасног момка повезаног са криминалцима, конзумента кокаина са истетовираном змијом на грудима, крије се ипак један мали јадни уплашени „Ром“.

Веља Илић? (Србија Србима – Форум српских патриота)

-За Вељу Илића се не може рећи да је изашао и Титовог шињела као 90% данашњих политичара. Непосредан је и забаван човек из народа. Странка му се није много компромитовала. Он је у тој странци једино мало обрукан својим помало сировим, али заправо „народским“, нетипичним понашањем. Остали у тој странци „Нова Србија“ су чисти, нарочито на локалу. Што се тиче самог председника „Нове Србије“ Веље Илића, он је суштински гледано један од ретких политичара који ми се није замерио својим поступцима. Надам се да ће тако и остати. Уосталом, имамо заједничке непријатеље.

Ивица Дачић? (Србија Србима – Форум српских патриота)

-У време кад је био председник одбора за безбедност скупштине Републике Србије дешавао се онај зулум око забрана скупова у Новом Саду, око напада руље на Дом војске и све што се дешавало око Српског марша. Наравно није имао намеру да реагује иако је обавештен. Од тада сам врло огорчен на њега.
Ако преузме полицију од Јочића не знам чему се можемо надати.
Врло корумпиран и бескрупулозан је тај Дачић. Иначе, јако је интелигентан, мало људи зна да је имао највећи просек у својој генерацији на факултету.

Занима ме шта г.Давидовић мисли о Отачаственом покрету Образ (њиховим акцијама и идеологији – светосавском национализму) и какав однос има са наведеним покретом? Ваш однос према покојном Небојши Крстићу?(Анти-дахија–Стормфронт, Србија Србима – Форум српских патриота, Ђура С.М. и Хајдук – Форум српских патриота )

-Образ је српска патриотска организација са којом имам пријатељске односе без обзира на неке наше идеолошке разлике. Од самог почетка оснивања Образа имао сам са њима контакте и сарадњу, покојном Небојши Крстићу сам организовао предавање испред Студентске деснице на Филозофском факултету у марту 2001 године. Од тада датира наше кратко пријатељство које је прекинуто његовом погибијом крајем те исте године. Последњи пут смо се срели у Новом Саду на великој трибини којој сам присуствовао. Имао је он доста потенцијала, трагично је завршио. Спекулише се о његовом убиству, и није ми јасно зашто се није више урадило на расветљавању наводне саобраћајне несреће у којој је погинуо.
Идеологија Образа није у директном сукобу са нашом идеологијом. Разлике наравно постоје али не треба бити цепидлака. Пријатељски однос са Образом је пожељан и у будућности, као пример да је могућа сарадња између две српске организације. То врло нервира и плаши наше непријатеље и зато и треба да сарађујемо, али не само због тога. Ако желимо да „слога спаси Србина“ морамо се тако и понашати и гледати оно што нас спаја а не оно што нас раздваја.

Каква је ваша сарадња са организацијама попут Двери, Јустина, Ноимоканона, 1389, Фамилије српских навијача, Образом, Наши, Светозар Милетић? (Пера – Параћин)

-Са Дверима немам контакт иако нас нису нападали нешто колико се сећам, а и видим да су све озбиљнији па ће можда неки вид сарадње и постојати у будућности, али врло тешко јер су националисти старог кова и тешко се мењају. „Јустин“ и „Номоканон“ су студентске организације, некад сам познавао старе чланове тих организација сад не знам ко их води, немамо контакт.
Са 1389 немамо сарадњу али нисмо у непријатељству. Ипак мислм да од неке битне сарадње са њима неће бити ништа, иако нису лоши момци упознао сам их. Деле нас неке ствари које тешко да можемо да премостимо, али поздрављам њихов рад. Са „Фамилијом“ ништа, то је заправо један човек који је врло некоректан за било какву сарадњу. Замерио нам се на Косову прошле године и то се не заборавља.
Са Образом сам у генерално гледано добрим односима од самог почетка, био сам им и на слави ове године. Неки наши људи им замерају идеолошки многе ствари, видећемо, време ће показати.
Организација „Наши“ је из Аранђеловца и локалног је каратктера, мислим да немамо додирних тачака и да неће бити сарадње. А инако се ради о маој локалној групи која можда више и није активна. Узели су име организације „Наши“ из Русије која је као неко антифашистичко удружење.
Био сам скоро са Русима из те пропутиновске организације и то ми је као нека ДСС омладина, тако да ту нема никакве шансе за било каквим пријатељством а камоли сарадњом.
СНП Светозар Милетић више није баш активан. У пријатељским сам односима са њима, био сам им на Скупштини последњој и на неким промоцијама које су правили. Ипак то је више било на бази пријатељства и српског братимљења него што са њима имамо неких додирних тачака.

…форумом Српски националисти, Коментар и други? (Пера – Параћин)

Што се тиче форума претенциозног имена „Српски националисти“, води га британски држављанин Ненад Вукићевић ако сам му добро запамтио презиме, који је из неког свог чудног разлога врло непријатељски расположен према нама. Тешко да му можемо заборавити најодвратније нападе и лажи које су ширене са његовог форума. То се не заборавља и не опрашта. На том форуму има више комуниста и левичара него националиста. Колико знам тамо врви од шизофреније и параноје, врло тужно.
Форум Коментар не знам да ли постоји још? Знам да га је водио извесни Ћорлука који је добио џип од Кока коле на некој наградној игри. Урнебесно, комично али и врло љигаво. Какви људи постоје, то је страшно.
И ето ко нама хоће да кроји капу и да изиграва „националног борца“ – британски држављанин и Кока кола пајац ће нама нешто да кажу. То су вајни „српски националисти“? Брука и беда.
Таквима се опали пар „заушки“ и каже „марш у ћошак“…Тако је бар некад било код нас Срба , али нажалост времена се мењају, сада је свака будала храбра кад је сакривена из тастатуре у свом мраку анонимности. Такве „јунаке“ треба истерати на чистину , јавно говорити о њима, да се види ко су и шта су.

Шта мислите о Шешељу? Да ли би га подржали на неки начин? (Хајдук – Форум српских патриота. Србија Србима – Форум српских патриота)

-Шешељеву политичку борбу пратим од 1990 кадa сам као дечак почео да пратим политичка дешавања у свеже вишестраначкој држави. Дуго година сам му замерао подршку Милошевићевом режиму. Данас је он за мене брат Србин који је утамничен због изговорене или написане речи. Слобода говора, загарантована свим међународним декларацијама, Шешељу је грубо ускраћена и због вербалног деликта му се данас суди.
Подржао бих сваког невино утамниченог човека без обзира на идеолошку припадност без обзира на националност и вероисповест. Наравно да бих подржао и Шешеља и да га подржавам у борби за истину и правду коју води у Хагу.
Да могу да му помогнем помогао бих му. Нажалост не могу.
Наше разлике у мишљењу у појединим питањима не смеју бити разлог да не пружимо увек братску руку свим Србима који су у невољи.
Са друге стране Шешељу се дивим због његове јаке воље и истрајности у борби за своје идеале.

Неки вас пореде са Шешељем, шта мислите о томе? “? (Раде Митровић- Беочин)

-Не видим сличност, осим што смо обојица плави динарци и што носимо наочаре.
Шалу на страну, Шешељ ме импресионирао држањем у комунистичким казаматима и држање у Хагу је такође похвално. Ако и ја треба да прођем толики пут по затворима спреман сам да створим и ту сличност између нас двојице. Његов бескомпромисни став политичког затвореника може ми бити само пример који треба да следим.

Да ли ће Српска радикална странка доћи некад на власт у Србији, пошто сте писали у неколико наврата како „радикали не желе да дођу на власт“? (Раде Митровић- Беочин)

-Та теорија о радикалима као „вечитој највећој опозиционој странци која не жели да дође на власт“ није нова а није ни моја лична теорија. Бар ја на њу немам лиценцу. Истина да ја дуги низ година говорим или пишем о тој теми. Ствара се такав утисак и нисам им аја за то крив.
Великом делу људи из врха СРС-а је јако добро и овако у опозицији. Добро живе и ништа им не фали, па је то код многих људи створило сумњу.

Пре председничких избора је било на Б92 како подржавате Т.Николића у трци за председника. Ви сте то после саопштењем за јавност демантовали. Шта стварно мислите о Томиславу Николићу, да ли сте заборавили да је носио беџ Динка Грухоњића, да ли би са Николићем могли после свега сарађивати? (Сава из Панчева, Србија Србима – Форум српских патриота)

-Чудна је ствар са тим мојим наводним подршкама, изгледа чим ја неког не нападам одмах га подржавам . Све се то пласира у циљу плашења бирача „бауком неонацисте“ који „подржава“ неке тамо „мрачне и конзервативне снаге“. Будалаштина и не пије много воду.
Томислав Николић није мој тип политичара, више су то Шешељ или Вучић. Николић постиже одређени успех код бирача својом одмереношћу, мени то не прија, али код једног дела српских бирача очигледно пролази.
Нисам му заборавио то са беџом када га је изазвала госпођица Јерков из ЛСВ-а. Неки тај његов потез сматрају паметним , други глупим, ја сам ту негде између.
Али свакако да ми је било непријатно.
Не видим начин на који бисмо могли сарађивати тренутно са СРС. Кад истерају циганског расисту Ацковића и „циганског краља“ Дамљановића из странке онда ћемо још и размислити.
Али, не треба сметнути са ума да су радикали наша српска браћа, па и онда када су у заблуди.

Збор? (Србија Србима – Форум српских патриота)

-Не кријем да сам имао и да још увек имам симпатије према историјској појави Збора и људи попут Димитрија Љотића. Међутим то су идеје 19 и 20 века које данас не пију воду.

Равногорски покрет? (Србија Србима – Форум српских патриота)

-Не знам на који Равногорски покрет се односи питање? Данас има неколико стотина „равногорских покрета“ и тешко да могу да их све попамтим а сви се слично зову и сви су такозвани „равногорски“ шта год то значило.
Ако се питање односи на Други светски рат и Равну гору, тада није постојао „Равногорски покрет“ него такозвана „ Југословенска војска у Отаџбини ЈВУО“.
Ни према једном ни према другом не гајим неко одушевљење али то је због тога што ствари сагледавам реално у друштвено-политичком и друштвено-историјском погледу, и у складу са својом идеологијом.

Шта мислиш о четницима? (Раде Митровић- Беочин)

-Четници су одиграли велику улогу почетком 20 века у борби за слободу српског народа својом герилском борбом која је имала упориште у традицији нашег народа.
Касније су једним делом компромитовани у Другом светском рату иако су им част спасили Војвода Коста Пећанац, Војвода Ђујић, али и Павле Ђуришић па и Јевђевић и многи други. Мој ђед је био у четницима у Црној Гори и није се обрукао, а са мајчине стране је други деда прилично пропатио од комуниста као јатак четника са Мањаче. Према томе четници су нешто што многе Србе прати и на личном нивоу јер је многима неко у породици био четник.
Четнике смо затим гледали у партизанских филмовима као клинци, нарочито су познати „Булајићеви четници“. Деведесетих су ту матрицу и тај калуп назови „четника“ пијаних, брадатих и масних од гибанице и печења, са камом за појасом, узели многи Срби и по други пут обрукали четништво.
Лично познајем многе који су били истински четници као што је мој пријатељ четнички војвода Јово Остојић према коме гајим најдубље поштовање јер је и ратник и песник и добар човек у исто време.

Навијачи? За кога навијаш и које су навијачке групе највише идолошки на вашим позицијама? Подржаваш ли закон о спречавању насиља на спортским приредбама?(Zoki из Београда, Србија Србима – Форум српских патриота)

-Међу навијачима, као и свугде у Европи, велики је број десничара, патриота, националиста. Тако је и код нас у Србији. И то је потпуно нормално. Што се мене тиче навијам само за репрезентацију Србије. И навијаћу само за Србију. Није тајна да сам као дете навијао за Звезду, то је трајало до освајања титуле светског шампиона. После сам схватио да је глупо да навијам за клуб који није из мог града. Неко време сам ишао на утакмице Војводине, неколико година, ништа нарочито.
Од навијачких група наших људи има свугде и међу „радовцима“ и међу „звездашима“ и „партизановцима“ и међу многим другим навијачима локалних клубова. Радовци су ипак највише десничарски и национално револуционарно расположени и тако је од краја осамдесетих. Али не треба занемарити ни остале. Подршка постоји и међу „гробарима“ „делијама“.
Репресија која се спроводи над навијачима је контрапродуктивна и апсолутно сам противник фамозног закона којим се тобоже хтело сузбити насиље на спортским теренима а заправо се са њим крше елементарна људска права.

Због чега нема Националног строја на северу стадиона Карађорђе у Новом Саду? (19front70 – Форум српских патриота)

-Колико знам многи активисти Строја су ишли или још увек иду на утакмице Војводине. Зашто не делују политички међу навијачима Војводине не знам. Жалосно је да су се међу навијачима Војводине појавили неокомунисти, анархисти па чак и заговорници права хомосексуалца. Ипак, они су дебела мањина. Аутономаши су исто мањина међу навијачима Војводине. Услед смене генерација дошло је до већег експонирања таквих елемената међу Вошиним навијачима. Она стара генерација је у добрим односима са мном иако нисам био на утакмици од утакмице Војводина-Вердер 1998, а тада смо закачили нашу заставу без проблема. Зашто то не раде и млађе генерације мораћете питати њих.

Ваша веза са Крв и част? (Obilic – Форум српских патриота)

-Није никаква тајна да сам једно време свирао бас гитару у групи Razor 88.
Не стидим се тог периода и немам разлога да одбацујем или кријем тај део свог живота као нешто неприлично. Према томе варају се они који мисле да би се ја морао одрећи своје везе из младости или да ћу рећи нешто против својих другова и сабораца из тог периода. То су све били велики Срби и поштени момци и девојке и част ми је што сам се могао и још увек могу назвати њиховим братом.
Што се тиче моје садашње везе са Крв и част, она не постоји у политичком смислу. Са друге стране пријатељства која сам тада стекао постоје и одржавам их и даље без проблема.

Да ли Национални строј има чисто српски циљ? (Hacksaw – Форум српских патриота)

-Нисам сигуран да баш најјасније разумем питање али колико ја знам чистијег српског циља дуго година није било. Методолошки се можда „Нови српски програм“ разликује од „Националног строја“ али суштински – циљ је чисто српски и једино српски.
Наша уверења опет нису као многих српских националиста интровертна, ксенофобична или шовинистичка. Ми смо за сарадњу са свим европским народима и за стварање слободне Европе која ће припадати европским народима.

Заниме ме Ваше мишљење о интернет форуму Стормфронт, о српској секцији и уопштено? Да ли кривите Стормфронт и његове чланове због тога што сте били привођени једном приликом због одређених текстова и порука које су биле постављане на Стормфронту? (S.P.A.S. – Стормфронт)

-Интернет форум Стормфронт је једна велика интернет заједница белих националиста широм света. Као таква она има своје врлине и мане. Једно време била нам је јако битна српска секција СФ-а у информативно-пропагандном смислу јер је то нажалост доста дуга био једини наш медиј. То је било страшно време и надам се да никад нећемо више доћи у ту ситуацију да зависимо само од једног форума. О српској секцији Стормфронта никад нисам рекао ружну реч, а у време кад се размишљало да се напусти СФ Србија, на Форуму српских патриота сам изнео став да то није потребно.
Сад имамо свој Форум српских патриота али српска секција СФ-а још постоји и постојаће још дуго времена.
За моје хапшење на Велики петак 2007 године не могу кривити чланове СФ-а него искључиво корумпирану Јочићеву полицију. На СФ-а нисам писао и увек сам био противник претњи било коме преко страница било ког Форума. На Форуму српских патриота се то неће никад десити.

Шта мислите о др. Дејвиду Дјуку, човеку који цени и подржава српски народ и који је у више наврата писао о дешавањима у Србији, да ли пратите његив сајт? (S.P.A.S. – Стормфронт)

-Повремено пратим његов сајт, не тако често. Поштујем његов рад и ценим његову подршку српском народу. Ми не смемо никад заборавити наше пријатеље у свету који су нас подржавали кад нам је било најтеже. Дејвид Дјук је један од њих.

До када се планира прављење странке и ко у томе омета? (Хајдук – Форум српских патриота)

-То је замишљено као природан процес. Све иде својим током. Радимо на томе, а у томе нас омета „служба“ и тирански вазални режим. А ко би нас други ометао?

Да ли очекујете да ће вам овај режим дозволити да се појавите на политичкој сцени? (Hacksaw – Форум српских патриота)

-Дозволили или не, ми ћемо борбу за слободу говора и и борбу за слободу политичког деловања наставити. Од режима очекујем само најгоре, али да би смо негде стигли, морамо најпре кренути, направити судбоносни први корак.
Ја сам начинио тај најтежи први корак својим јавним деловањем. То је само почетак борбе која тек предстоји.
Стварно не мислим да станем. И да се налазим у затвору или на слободи, да сам у егзилу или у Србији, ја ћу наставити на овај или онај начин своју мисију. Док дишем мислим да пишем, говорим, агитујем и делујем. Док год имам животне снаге, стајања нема. Ако ми дозволе јавно, ако ми не дозволе онда илегално. Ја већ јесам на политичкој сцени, на овај или онај начин. Свидело се то некоме или не.
Ако нисмо ишли на ове изборе ићи ћемо на следеће. Ако нам не дају ту слободу изборићемо се за њу. Ако нам не дају то право изборићемо се да нам га дају.
Има начина…Треба само бити упоран, сваки рад и свака борба се једном исплати.

Да ли се плашиш за свој живот? (Hacksaw – Форум српских патриота)

-Имам дугу линију живота и живећу довољно дуго да урадим доста тога за нашу ствар. Страх је убица ума и не треба се плашити, живот је ионако кратак.
Да су хтели да ме убију- убили би ме, то је нажалост чињеница. По мени паметније би им било да јесу.
Много људи је побила служба, у таквој земљи живимо. Више се плашим других ствари него голог одузимања живота. Није то најгора ствар која може човеку да се деси, јер ионако сви морамо умрети.

Зашто си био упоран за Српски марш и не мислиш ли да је било лоше организовано? (Владе Јововић– Београд)

-Дуго смо припремали Српски марш пре него што су га забранили. Све би било у реду, имали бисмо и обезбеђење и пуно дисциплинованих људи у маршу и озвучење и заставе. Не би се десио ни најмањи инвцидент да су нас пустили.
Хајка је била јако дуга и режим је забранио Српски марш. После сам заказао други скуп који је такође забрањен. На крају смо закупили салу, не на моје име, али је полиција ипак сазнала јер ми прислушкују све телефоне и телефоне мојих пријатеља, па су дошла код управника и наредили му да нам врати новац ѕа закуп. Људи су већ почели да долазе, то се десило у задњем тренутку. Ја сам се налазио у пивници па су многи који су пробили полицијске блокаде дошли тамо. Све што се после десило није наша кривица. Нас су напали, ми смо се само бранили. Они који су се налазили у Дому војске где сам и ја био , били су само десети део оних који су дошли да подрже слободу говора и Српски марш. Много група је било ухапшено или блокирано у споредним улицама или прилазима граду. Наши људи су били чак и у колони „антифашиста“. Било је немогуће било шта урадити.
Крив је Јочић и његови неспособњаковићи а не ја, јер да су нам макар дозволили салу и да су нас пустили да одемо тамо, ништа се не би десило и нико не би био ни повређен а ни ухапшен.
Када су нас ови из колоне „антифашиста“ напали каменицама жандармерија их је крако време потискивала, али им је после наређено да их пусте а да крену на нас јер нас је мање а и ионако смо озлоглашени, па су хапсили наших 60-70 а њих само четворицу најагресивнијих које су после пустили.
Како би Ви решили тренутно стање у земљи, првенствено питање Косова? (Serbian nationalist – Форум српских патриота)

-Свака разумна национална влада везала би се чвршће за Русију а на западу пронашла савезнике међу европским националистима. Испало је да се Русија више бори за наше националне интересе него ми сами. Тренутно да би ослободили Косово и Метохију прво морамо имати слободан Београд и национално одговорну власт. Све друго су бајке. Само у војном и политичком савезу са Русијом можемо можда за неколико година мукотрпне борбе повратити отету земљу.
Подсетио бих да је Шиптарима требало стотину година систематске борбе да нам отму Косово и Метохију. Колико ће требати нама да повратимо слободу за срце Србије? То зависи само од нас. Изнад свега зависи од јединства, духовне виталности и снаге воље нашег народа. Тренутно ништа од тога немамо. Кад то будемо имали Србија ће опет бити једно Царство!

…а лош стандард грађана? (Serbian nationalist – Форум српских патриота)

-Лош стандард грађана би се решио смањењем корупције а ови сатрапи га решавају кредитима и бацањем у дужничко ропство. Продали су нам земљу у бесцење и нове генерације ће грцати у мукама да би повратиле од странаца макар нешто од онога што су издајници ове земље распродали.

Мишљење о Вуку Драшковићу? Издајник или Патриот? (cetniksrb – Форум српских патриота)

-Кад се сетим Драшковића са краја 80-тих и из времена 1990/91 године и кад га упоредим са овим бићем које је касније постао згади ми се живот. Волео сам његов роман „Нож“ и роман „Молитва“. Невероватно је у шта се претворио од деветог марта 1991. Искрено речено тај човек и његово данашње политичко деловање ми се гади. Страшно је како човек може да падне. Испада да је све што је он говорио и писао пре 20 година заправо била лаж. Ако није била лаж и ако се он толико променио и постао то што је постао природним током, онда је то јако застрашујуће.
Већег издајника мајка није родила, а конкуренција је заиста велика.

Шта мислите о Хамасу? (udar – Форум српских патриота)

-Поштујем све борце за слободу широм наше планете.

Шта господин Давидовић мисли о Слободану Милошевићу и његовом режиму? (Hacksaw – Форум српских патриота)

-Када се Милошевић појавио имао сам 12 година, ипак сећам се еуфорије која је захватила наш народ који је стењао под вишедеценијским јармом комунизма. Мислило се да је он тај српски спаситељ који ће нас повести неким новим српским путем. После три године било је јасно да он не жели да руши комунизам него само да га реформише и да му да неко ново а заправо лажно „национално рухо“. Од тада сам осећао само непријатељство према Милошевићу као и добар део српских националиста. Сматрао сам га комунистом који користи српска национална осећања.
Милошевић је неко време био у Америци и вероватно ће неки смели истраживачи у будућности развити неке теорије о Милошевићу као „бацилу“ који су нам убацили са стране, зарад неких дијаболичних циљева противних нашем народу и зарад потпуног разбијања српске моћи на Балкану. Кад погледамо шта је Милошевић радио деведесетих тако нешто је потпуно могуће. Политика „стани-крени“, ратовање без јасног циља, левичарење, често потпуно сулуда политика и на крају потписивање свега што му непријатељи понуде, довели су нас овде где смо.
На крају се десило оно најгоре, Милошевић је завршио као српски јунак у Хагу, до последњег дана живота бранећи интересе српског народа. То је језива трагедија српског народа, та потпуно нејасна граница између јунака и издајника.
Милошевић је одличан пример. Целог живота је радио против свог народа изигравајући да му жели добро, а на крају је завршио живот у Хагу где се борио да сачува образ Србима.

Какво је ваше мишљење о Хрватима као народу, са нарочитим освртом на решење западних граница, тј. РС и РСК, али и других историјских српских области као што су Дубровник и Цавтат? (Младен – Форум српских патриота)

-Хрвати су један мали средњовековни народ који више и не постоји а чије су име узели покатоличени Срби. Правих изворних Хрвата има јако мало. Ево на пример хрватски језик више нико и не говори, можда јако мало стараца у загорским селима. Хрватски језик је заправо српски језик, а Хрвати 80% покатоличени Срби који су заражени једним психопатолошким поривом да мрзе своје српске корене којих желе да се отарасе на сваки могући начин.
Мени је сваки шовинизам стран и ја Хрвате гледам искључиво као људе исте крви али друге вере. Они су заправо Срби који не желе то више да буду. Да су други народ имали би макар свој језик. Према њима не осећам никакву мржњу. Имам и пријатеље Хрвате. Усташка идеологија је нешто друго и са усташама нема разговора. Трагедија је нажалост што је велика већина Хрвата усташоидна.

…решење западних граница, тј. РС и РСК? (Младен – Форум српских патриота)

-Што се тиче западних српских граница тренутно је нереално очекивати обнављање РСК. Треба инсистирати на враћању имовине и земље нарочито прогнаним Србима и покушати вратити што више Срба тамо. Са државом Хрватском треба прекинути дипломатске односе све док не врате сваки педаљ отете земље.
Авнојевске границе се нису смеле признавати. Сад смо ту где смо. Мислим да у сарадњи са Италијанима треба радити на враћању Хрватске у мало природније и историјски утемељеније границе. Наравно да је пола Далмације наше а пола италијанско, али не може се очекивати да се те територије врате преко ноћи. Уосталом историја нас учи, да чији је народ – онога је и земља. Ако немамо Србе тамо, не можемо имати ни ту земљу. Надам се да вам је јасно шта хоћу да кажем.
А пошто спомињете у питању и Републику Српску, ту би се могло много више урадити у скоријој будућности. Срби тамо би морали радити на издвајању Републике Српске из вештачке творевине „БиХ“. Наравно уз асистенцију Русије и јаку вољу српског народа са обе стране Дрине.

Шта мислите о БЈР Македонији и Македонцима? Какво је ваше виђење решења овог питања? (Младен – Форум српских патриота)

-БЈР Македонија је „банана држава“ коју ће временом преузети Шиптари ако се Србија, Бугарска и Грчка не тргну из летаргије и нешто не предузму. Територија БЈР Македоније би требао да припадне Србији али Србија тренутно нема снаге да држи ни своју територију која је једним добрим делом окупирана. У будућности желим да видим добар део Македоније у оквиру српске државе. За сада то није реално. Мора се према томе учинити све на зближавању грчких, бугарских и српских националиста да би се Македонија отела из шиптарских канџи.

Реците ми ваше мишљење о лику и делу др Ратибора Ђурђевића? (IRON_CROSS – Стормфронт)

-Др Ратибора Ђурђевића сам упознао 2003 године када сам му организовао испред Савеза студената трибину и промоцију књиге на Филозофском факултету. Његова издавачка делатност је одиграла значајну улогу, не само у едукацији наших људи него и у разбијању страха. Са чика Рајком се не слажем у многим стварима, али склон сам да у људима гледам најпре прво оно позитивно а да негативно потискујем. Према томе чика Рајко ће код мене остати увек у лепој успомени.

Како сарађујете са Владимиром Максимовићем који се декларише као паганин, а за себе тврдите да сте православац? (Lautner – Форум српских патриота)

-Питање ми је мало увредљиво, јер није ми јасно шта то значи „тврдим да сам православац“!?.
Ја не тврдим, ја јесам православни хришћанин. Са друге стране познато ми је како се Максимовић представља, али њега не сматрам религиозним, па ни у паганском смислу. Док год је истински српски националиста који је спреман да се бори за Српство биће ми саборац, сарадник и пријатељ. То не важи само за њега него за све остале. Религија је ту небитна. Како бесмртни Његош пише :“брат је мио, које вјере био“, а пише и „не пита се ко се како крсти већ чија му крвца грије прси“.

Да ли сте религиозни? (lordfeanor – Стормфронт)

-Православни сам хришћанин. Крстио сам се као двадесетогодишњак својом вољом, дакле из религиозних разлога, никако из помодарства. Сматрам себе религиозним Србином, учествујем у литургијскм животу, причешћујем се. Сматрам то личним избором и не намећем га никоме.
Противник сам религиозног фатализма и религиозних раздора међу Србима. Имам пријатеље међу Србима других религиозних уверења, од оних који не верују уопште, па преко оних који се враћају словенским изворима, па све до оних који су ревнитељи и потпуно посвећени Богу.
Религија не сме да раздваја Србе. Доста су нам већ зла нанеле те поделе.

Ваше мишљење о владици Николају Велимировићу? (lordfeanor–Стормфронт)

– Владика Николај јесте велики духовник српских православних хришћана и радо се враћам његовим делима. Неке потезе које је правио током и пре Другог светског рата не оправдавам. Од оних ствари које су за поштовање је његов однос према комунистима и јудео утицајима на Европу.
Многи не знају да је након рата владика Николај много учинио за отпор против титове комунистичке државе. Постоји претпоставка да су га убили. Читао сам неколико сведочења која говоре у прилог томе да су га отровали комунисти. Поред тога у томе су учествовали и неки људи из СПЦ.
Пошто је канонизован у Руској заграничној цркви пре него у нашој, то довољно говори.

Горане који је по теби поздрав који треба да користе Срби? Три раширена или тр скупљена прста? (simeonsrb – Форум српских патриота)

-Уздигнута десна рука са испружена три прста! То је наш поздрав. Наравно, без размишљања, чак се то питање ни не поставља међу мојим саборцима. Тако сам поздрављао и тако ћу поздрављати. Шизофрена идеологија није ми својствена.
Не видим разлог због кога би Србин православац поздрављао са скупљеним прстима. Сем што је такав „поздрав“ комичан и неприродан, он нема никакво упориште у традицији.
Зна се како ми православни хришћани стављамо крсни знамен на себе, зна се како се заклињемо. А који идиот би користио то за поздрав? То није поздрав. Светогрђе је поздрављати са скупљеним прстима. То је смислила Миља Вујановић и неко ко је стајао иза ње. Старији се сећају њених параноидно-шизофрених емисија којима је срамотила српски народ и извргавала руглу неке сасвим смислене теорије и историјске догађаје.

Шта мислиш о новим личним картама и контролисању помоћу њих? (simeonsrb – Форум српских патриота)

-Биометријски подаци у личним картама још нису обавезни. Још увек постоји право избора. Лично немам намеру да вадим нову личну карту док год је то могуће.
Не треба тонути у очајање и стварати непотребну панику међу простим и необразованим светом. Онај ко не жели да буде контролисан и који се искрено заложи за то, неће бити контролисан. Ко прихвата да га третирају као стоку биће тако и третиран. Свесни смо да је Орвелова „1984“ као фикција могућа у стварном свету и да нам се спрема најгора могућа диктатура незамислива највећим умовима у прошлости. Отпор тиранији је ипак могућ. Нема те биометријске картице и контроле ума коју Србин не може изиграти. Не треба ширити дефетизам.

Да ли си гледао „Дигиталног анђела“ и „Електронски логор“? (simeonsrb – Форум српских патриота)

-Гледао сам поменуте „документарце“ ако могу тако да их назовем. То сам урадио из чисто феноменолошко-социолошких разлога, иако сам знао шта ме чека.
Скоро да се нисам изненадио оним што сам видео. Теорије завере, склепане тако да огаде човеку сваку борбу и баце га у религиозни фатализам, дефетизам и идеолошку шизофренију, су тако лоше презентоване јавности да ми се чини да то није случајно.
Узмимо за пример филм „Дигитални анђео“. Све оно што се приказује у њему мени је познато јер сам као колико толико образован и имао прилике да о свему томе читам док још није било интернета. У том филму се мешају Хитлер, сатанисти, бабе и жабе. Тотално конфузан филм као видео клип на аматерском нивоу. То у суштини и јесте за интернет и за необразоване масе.
Не свиђају ми се ти филмови. Не свиђа ми се начин и мешање неких чињеница и неких бесмислица у њима. Опасно је кад неко помеша заиста важне ствари са потпуним будалаштинама.
Грозно је видети да се у једном филму просто мешају неке стварно застрашујуће чињенице да би се потом без нарочитог реда излагале и потпуне бесмислице. Тиме се чињенице помало обесмишљавају.
Игуман једног фрушкогорског манастира Српске православне цркве, кога не бих именовао јер немам благослов за то, кад су му донели ЦД са поменутим филмовима поломио их је са речима: „Ми нисмо протестанти да се стално нешто питамо, сумњамо и параноишемо“. И био је у праву, а ради се о искусном духовнику који је и наш симпатизер и велики српски националиста.

На који начин могу да помогнем теби лично и твом покрету – материјално, морално или на било који други начин? (neumann – Стормфронт)

-Бори се за нашу ствар увек и на сваком месту, то је оно што се тражи. Покрет није „мој“, покрет је НАШ. Придружи се НСП-у и укључи се у наше активности ако желиш да будеш политички јавно експониран. Ако желиш другачије деловање многе опције су отворене…

(интервју настао од 11. до 25 јуна на основу одговора на питања чланова форума ФСП-а и СФ-а и питања упућених на мејл Горана Давидовића).

Велики интернет интервју

Post navigationDeprecated: str_replace(): Passing null to parameter #3 ($subject) of type array|string is deprecated in /home/dh_ahu2gd/gorandavidovic.com/wp-content/plugins/jetpack/modules/photon-cdn.php on line 80